Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Το τελευταίο γιουρούσι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα!

Έντυπη Έκδοση 

Το τελευταίο γιουρούσι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα!

Ο λόγος γίνεται για το fast-truck σχέδιο «εθελουσίας» εξόδου των εργαζομένων που προωθεί η σημερινή διοίκηση των ΕΑΣ (ΕΒΟ- ΠΥΡΚΑΛ) κατ' εντολή της αναπλ. υπουργού Εθνικής Αμυνας και της κυβέρνησης συνολικά. Στόχος να μείνουν 500 εργαζόμενοι. Να απαξιωθούν πλήρως και να περιοριστούν δραστικά οι παραγωγικές δυνατότητες των ΕΑΣ. Για να έρθει στο τέλος του 2014 ως ώριμο φρούτο η διαλυτική παράδοση μιας παραγωγικής βιομηχανίας όπλων και πυρομαχικών στις ξένες εταιρείες και τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες «επενδυτές».
Αυτό είναι το περίφημο σχέδιο «σωτηρίας» των ΕΑΣ που συμφώνησε με την τρόικα, η συγκυβέρνηση τον Δεκέμβρη του 2013 με τη διάσπαση της εταιρείας σε δύο νέες, αμυντικού και πολιτικού τομέα.
Σήμερα που ολοκληρώνεται η διάσπαση των ΕΑΣ σε δύο νέες εταιρείες, ανοίγει ξανά η βεντάλια της καταστροφής. Η επανεκκίνηση του πολλά υποσχόμενου μάνατζερ Σ. Χριστογιάννη, διευθύνοντος συμβούλου, έφερε εκκαθάριση που ισοδυναμεί με οριστική διάλυση της τελευταίας αμυντικής βιομηχανίας.
Ο πολιτικός τομέας που περιλαμβάνει την Η.Μ. Κύμης και τη Μ.Β. Ηπείρου, είναι η μια εταιρεία εκ προοιμίου προγραμμένη που πηγαίνει για εκκαθάριση και κλείσιμο. Ηδη οι 55 εργαζόμενοι της Κύμης συμπληρώνουν δύο χρόνια απλήρωτοι και ουσιαστικά ξεχασμένοι απολυμένοι χωρίς αποζημίωση.
Ο αμυντικός τομέας που θα αποτελούσε τη δήθεν βιομηχανία ανάπτυξης και προοπτικής, μετά τη θυσία της Ιφιγένειας του πολιτικού τομέα θυσιάζεται στη λογική της αρπαχτής των υπό συνταξιοδότηση στελεχών των ΕΑΣ.
Με το άγχος του ανασχηματισμού της κυβέρνησης (βιάζονται μη χάσουν την προστάτιδα υπουργό) η διοίκηση Χριστογιάννη παρουσιάζει το fast-truck σχέδιο «εθελουσίας εξόδου» επιχειρώντας να υφαρπάξουν τη συναίνεση των εργαζομένων.
Χωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και το αν είναι διοικητικοί υπάλληλοι ή παραγωγικοί προσφέροντας στους διοικητικούς π.χ. με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας πέραν της νόμιμης αποζημίωσης 21.500 επιπλέον!!! Ητοι 15.000+21.500=36.50!!, ενώ για τους παραγωγικούς τεχνίτες, εργάτες, σκέφτονται αν θα δοθεί το ελάχιστο των 15.000 ευρώ!!
Θέλουν να φαίνεται ως σχέδιο που θα ξαλαφρώνει την εταιρεία από περισσευούμενους διοικητικούς!!! Για να μείνουν δήθεν οι παραγωγικοί εργαζόμενοι! Ομως οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι είναι το τελευταίο γιουρούσι των «ακριβών» στελεχών των ΕΑΣ λίγο πριν διαλυθεί η τελευταία παραγωγική βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών. Τα «ακριβά» στελέχη κατά πλειοψηφία υπό συνταξιοδότηση εκπόνησαν ένα σχέδιο για να τα ξαναπάρουν όπως τα έπαιρναν τόσα χρόνια μέσα από προαγωγές, ταξίδια, μελέτες, προμήθειες. Δημιουργούν κλίμα απόλυτου πανικού και ανασφάλειας στο σύνολο των εργαζομένων σπρώχνοντάς τους εκβιαστικά προς την έξοδο.
Σε μια εποχή πλήρους ανυποληψίας της διοίκησης των ΕΑΣ για τη μη έγκαιρη καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης, τα μπόνους της «εθελουσίας» είναι το τυρί που κρύβει τη φάκα! Και ο πιασμένος θα φαντάζει ευτυχισμένος!!! Κρύβουν επιμελώς ότι όποιος δεν βγαίνει αμέσως σε σύνταξη, δεν πρέπει να φύγει.
Κρύβουν ότι αντί να χρηματοδοτούν την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της εταιρείας, χρηματοδοτούν την απαξίωση και τη διάλυσή της. Διαδίδουν ότι όσοι φύγουν ίσως ξανάρθουν με δελτία παροχής υπηρεσιών μέσω εργολάβων για να είναι παρασιτικά προσκολλούμενοι και διαχειρίσιμοι.
Επιχειρούν τη μετατροπή των εργαζομένων σε απασχολήσιμους ζήτουλες παραιτημένους από βασικά εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες, διαμορφώνοντας σταδιακά μια άρρωστη κοινωνική συνείδηση του «εγώ την έκανα».
Ταυτόχρονα συνειδητά αρνούνται να πληρώσουν τις νόμιμες αποζημιώσεις των εργαζομένων που έφυγαν το '12 και το '13. Συνεχίζουν να πληρώνουν επιλεκτικά τα «δικά» τους παιδιά σε κάθε δραστηριότητα, προμηθευτές, αποζημιώσεις, επιδόματα ευθύνης, αναδρομικά, ακόμη και εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, ενώ αρνούνται να εφαρμόσουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ακόμη και του Αρείου πάγου κ.λπ. Και βέβαια άρχισαν οι προσλήψεις!!! πήραν δύο υπάλληλους του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα που ίσως να είναι συμβασιούχες ή ενοικιαζόμενες όπως οι τέσσερις που παρέμειναν μετά την απόλυση των 250 συμβασιούχων το 2010!! Εδώ φαίνεται καθαρά το είδος των εργασιακών σχέσεων που ετοιμάζουν για τη νέα ΕΑΣ, σύγχρονοι σκλάβοι και κομματικά επιλεγμένοι.
Τι μένει μετά το τελευταίο γιουρούσι που βαφτίστηκε σχέδιο σωτηρίας;
Κομμάτια και θρύψαλα!
Εχουν ήδη προαναγγείλει το οριστικό κλείσιμο των εργοστασίων Μάνδρας και Ελευσίνας και μάλιστα οι παραγωγικές δυνατότητες της Μάνδρας, η τεχνογνωσία, οι συμβάσεις του εργοστασίου, δεν μεταφέρονται, αλλά σταματάνε για να κλείσουν ευκολότερα όλα τα ΕΑΣ.
Οι πολυδιαφημιζόμενες συμβάσεις της εποχής των δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα μένουν στα χαρτιά γιατί ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να δουν την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη αυτής της παραγωγικής βιομηχανίας έξω από την οπτική της υποτέλειας στις ξένες εταιρείες και τα συμφέροντα αλλά και της συνδιαλλαγής πλουτισμού μιας κάστας ειδημόνων που λυμαίνονται αυτές τις εταιρείες σαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Ζητείται ελεγκτής δημόσιας διοίκησης!
Ζητείται εισαγγελέας!
Ζητείται εθνική αντιπροσωπεία!
Να παρέμβουν για να σταματήσουν το τελευταίο γιουρούσι στη δημόσια περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου