Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

S&P: Ποια έξοδος στις αγορές;

Ηλεκτρονική Έκδοση 

ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

S&P: Ποια έξοδος στις αγορές;

Ελλάδα-Κύπρος δεν καλύπτουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες τους
Η Ελλάδα και η Κύπρος απέχουν πολύ από το να καλύπτουν αυτοδύναμα τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο κ. Μόριτς Κρέμερ, επικεφαλής για την πιστοληπτική αξιολόγηση των χωρών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής του οίκου Standard & Poor's.
Ο κ. Κρέμερ δήλωσε, στο περιθώριο συνεδρίου που έγινε στο Λονδίνο, ότι η επιστροφή της Ελλάδας και της Κύπρου στις αγορές έχει μικρή επίδραση στα ομόλογά τους.
«Η Ελλάδα και η Κύπρος απέχουν πολύ από να μπορούν να συντηρηθούν και να χρηματοδοτηθούν μόνες τους. Αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό… είναι πώς βελτιώνεται το προφίλ του χρέους του ελληνικού δημοσίου με την πολύ σημαντική επιμήκυνση των λήξεων των δανείων από τον επίσημο τομέα», δήλωσε ο αξιωματούχος του S&P, προσθέτοντας: «Εάν έχουμε μάθει κάτι από την κρίση της Ευρωζώνης είναι πόσο γρήγορα μπορεί να χαθεί ξανά η πρόσβαση στις αγορές. Θα ήταν πρόωρο να κριθεί η Ελλάδα για την πρόσβασή της στην αγορά».
Ο κ. Κρέμερ ανέφερε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν ακόμη πολλή δουλειά να κάνουν για να μειώσουν το χρέος τους και να προωθήσουν την ανάπτυξη και ότι τα ομόλογά τους είναι απίθανο να ανέβουν έως ότου φέρουν σε καλύτερη κατάσταση τις οικονομίες τους. «Μεγάλο μέρος της δουλειάς τους μένει ακόμη να γίνει.
Η υπερχρέωση σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλού πληθωρισμού θέτει τεράστιους κινδύνους στις προοπτικές ανάπτυξης για την Ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Κρέμερ, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης των αξιόχρεων έως ότου βελτιωθούν τα (οικονομικά) βασικά μεγέθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου