Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Συνάντηση εικαστικών στη Φλώρινα

Συνάντηση εικαστικών στη Φλώρινα
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/08/2012
Άτυπη συνάντηση των σχολών Καλών Τεχνών όλης της χώρας πραγματοποιείται από τη Δευτέρα στη Φλώρινα, καθώς στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα φιλοξενηθεί έως τις 8 Σεπτεμβρίου ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής, με τίτλο Μνήμες και πραγματικότητες.
Σε αυτήν συμμετέχουν, με επιλεγμένα παλαιότερα και νεότερα έργα τους, οι περισσότεροι καθηγητές από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, τη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης, τη Σχολή Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, καθώς και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες.
Έτσι, ο θεατής της έκθεσης Μνήμες και πραγματικότητες έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τις πιο αντιπροσωπευτικές εικαστικές εκφράσεις των Ελλήνων δημιουργών, με όλη τη διαφορετικότητα και την ποικιλία των ιδιωμάτων της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.
Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας, του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Αίθουσας Τέχνης «Καπλανών 5».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου