Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Θεατρική "Πόρτα" από τον Στ. Τσιώλη

Θεατρική "Πόρτα" από τον Στ. Τσιώλη


Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/11/2012
    Την Πόρτα για έναν απολαυστικό διάλογο με το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη Ο θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ ανοίγει ο Σταύρος Τσιώλης, με το καινούργιο του θεατρικό έργο, για να φιλοτεχνήσει μια "τραγωδία της μαθηματικής επιστήμης, υπό τον τίτλο Πόρτα, που παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη από την ομάδα Τσούκου Τσούκου στη μουσική σκηνή Αυλαία, στον Βοτανικό.
    Ένας καθηγητής μαθηματικών αποτελεί τον ήρωα της δεύτερης θεατρικής απόπειρας του γνωστού κινηματογραφιστή, μετά το Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ. Διωγμένος από όλα τα δημόσια σχολεία με την κατηγορία της αποπλάνησης των μαθητριών του, βρίσκει δουλειά σαν πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο. Εκεί θα συγκρουστεί με τον νεαρό Δημητράκη, σεκιουριτά του μαγαζιού και αδερφό της πρώην μαθήτριάς του και αγαπημένης του. Όμως, όπως συχνά συμβαίνει στο σύμπαν που δημιουργεί ο Σταύρος Τσιώλης, η μέχρι το ξημέρωμα συζήτηση των δύο ανδρών, η αναζήτηση της βαθύτερης ταυτότητάς τους θα τους οδηγήσει στην αποδοχή, τη φιλία και την απόγνωση του αναπόφευκτου τέλους.
    Σε αυτό το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, όπου η αντρική φιλία, το ηθικά "νόμιμο", τα μαθηματικά και τα ανθρώπινα όρια μπερδεύονται σουρεαλιστικά μέσα σε ήχους λαϊκών ασμάτων, καλούν τους... θαμώνες οι Τσούκου Τσούκου, κατά κόσμον οι Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Κώστας Φυτίλης, Βάλια Μπλέσιου, Ζωή Δημοπούλου, Δημήτρης Καμπυλαυκάς, Θοδωρής Κοτρώτσος, Ανδρέας Μιχόπουλος, Άννα Αναστασιάδου, στην τρίτη τους δουλειά μετά τα επιτυχημένα Neon και Σουρελαϊκέν

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου