Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Αδιαφανείς μετατάξεις, όμηροι οι εκπαιδευτικοί

Αδιαφανείς μετατάξεις, όμηροι οι εκπαιδευτικοί

13:34 | 12 Ιαν. 2015
Τελευταία ανανέωση 13:34 | 12 Ιαν. 2015
Άλλη μια εκκρεμότητα επιχειρεί να κλείσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ενόψει εκλογών. Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, το υπουργείο υπόσχεται τώρα ότι η ομηρία 3.900 καθηγητών που υπηρετούν στα δημοτικά, θα τερματιστεί. Ω του θαύματος λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και μάλιστα με διαδικασία που δεν έχει καν επίφαση διαφάνειας.
Το καλοκαίρι του 2013, 3.900 καθηγητές διάφορων ειδικοτήτων όπως, ξένων γλωσσών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, καλλιτεχνικών, μετακινήθηκαν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κυρίως για την κάλυψη αναγκών στα ολοήμερα και τα ΕΑΕΠ.  Ουδέποτε ανακοινώθηκε, όπως ορίζει ο νόμος, πίνακας κατάταξης με βάση τα μόρια του κάθε υποψηφίου. Ως εκ τούτου υπήρξε καταιγισμός ενστάσεων. 1.900 στον αριθμό!
Επί δύο χρόνια το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τις ενστάσεις. Ξαφνικά όχι μόνο ολοκληρώθηκε η εξέτασή τους αλλά μεταφέρονται στην Πρωτοβάθμια και οργανικές θέσεις σχεδόν φωτογραφικά για τους μεταταχθέντες. Το υπουργείο διαρρέει σε συνδικαλιστές και ΜΜΕ ότι η απόφαση είναι  προς υπογραφή στο γραφείο του υπουργού που είναι βέβαια και υποψήφιος.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, πέρα από τον προεκλογικό χαρακτήρα της απόφασης αυτής, επισημαίνει την έλλειψη διαφάνειας σε κάθε φάση της διαδικασίας και ζητεί να ανακοινωθούν αμέσως οι πίνακες με την μοριοδότηση των αιτούντων μετάταξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα αποτελέσματα της εξέτασης των ενστάσεων.
Οι μετατάξεις ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Χωρίς κανείς, δηλαδή τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα, να γνωρίζει ποιος έκρινε, τόσο τις αιτήσεις όσο και τις 1.900 ενστάσεις, με ποια κριτήρια και κυρίως με ποια εχέγγυα διαφάνειας αφού ούτε καν οι πίνακες κατάταξης δεν έχουν ανακοινωθεί. Ο αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ, Βασίλης Παληγιάννης, κάνει ευθέως λόγο για αναξιοκρατία και αδιαφάνεια.
Πηγή: 360pedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου