Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΟΛΜΕ: Επιτροπή στα μέτρα του έστησε ο Λοβέρδος για το Νέο Λύκειο

ΟΛΜΕ: Επιτροπή στα μέτρα του έστησε ο Λοβέρδος για το Νέο Λύκειο

16:00 | 22 Ιαν. 2015
Για προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων, κατηγορεί το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τον υπουργό Παιδείας Αντ. Λοβέρδο, με αφορμή την εσπευσμένη διαδικασία έγκρισης των αναλυτικών προγραμμάτων για το Νέο Λύκειο. Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι η ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να παραλάβει και να εγκρίνει τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα για το Νέο Λύκειο πριν την ημερομηνία των εκλογών, παρέκαμψε τις ειδικές επιτροπές που είχαν συσταθεί γι' αυτό τον σκοπό σε κάθε αντικείμενο/μάθημα και δημιούργησε μια ενιαία τριμελή επιτροπή παραλαβής για όλα τα μαθήματα (απόφαση ΔΣ ΙΕΠ/443/14-1-2015/ΑΔΑ:672ΜΟΞΛΔ-Θ97).
Η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι, πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια βιαστική και αβασάνιστη διαδικασία για την ποιότητα των αναλυτικών προγραμμάτων, κακοποιείται βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου με τους καθ' ύλην αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς, όπως είναι οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών και οι επιστημονικές ενώσεις, οι οποίες τίθενται για ακόμα μια φορά στο περιθώριο.
Η ΟΛΜΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας να κατανοήσει ότι είναι υπηρεσιακός υπουργός μιας απερχόμενης κυβέρνησης και οφείλει να θέσει τέρμα σε κάθε σχετική διαδικασία που επιδιώκει είτε να δημιουργήσει τετελεσμένα είτε να εξασφαλίσει την «τακτοποίηση ημετέρων». Παράλληλα τον καταγγέλλει ότι χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα του υπουργείου για την προεκλογική του καμπάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου