Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Κανένας πολίτης απέναντί μας,της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Είμαστε τελευταία Κυριακή πριν τις εκλογές. Θα άξιζε να σχολιάσουμε την επικαιρότητα. Τον πολιτικό λόγο και τα πολιτικά επιχειρήματα της ΝΔ και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν. Ένδεια επιχειρημάτων,  ακροδεξιό κατήφορο,  πληκτική επανάληψη, που  περιγράφει  το συλλογικό πανικό, ενός καθεστώτος που τελειώνει, με τα προνόμια  και τη βαρβαρότητα του.
Ανυπόληπτοι και αφερέγγυοι, ούτε  να υπερασπιστούν  μπορούν, ούτε και να υποσχεθούν. Κάνουν πρόβα αντιπολίτευσης.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την τιμητική τους. Η μονταζιέρα δουλεύει στο φουλ, για να βρει λέξεις και νοήματα, που να τα αξιοποιεί στη στρατηγική του φόβου. Οι παντός είδους δημοσιογράφοι του ξένου τύπου, γίνονται πρώτη είδηση αρκεί να γράψουν κάτι για τον επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και το σχόλιο κάποιου γραφικού για τα περιστεράκια του twiter, που αποδεικνύουν την έλλειψη θρησκευτικής πίστης του Αλέξη Τσίπρα, έγινε είδηση. Πόσο μάλλον ο ρατσιστικός και υποκριτικός λόγος του Σαμαρά, που ατένιζε το τείχος στον Έβρο, αυτοθαυμαζόμενος ότι δεν περνάει κανένας «λαθραίος» από εκεί, ξεχνώντας ότι εισέρχονται πλέον από τα νησιά, χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου, με κίνδυνο της ζωής τους..
Πολύ περισσότερο έγιναν κεντρική είδηση οι δηλώσεις του Σαμαρά, μετά το μακελειό στο Παρίσι, που αφού το απέδωσε στους μετανάστες για να δώσει και  εθνικό χρώμα, πήγε και στην πορεία της Κυριακής, για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην Ισλαμοφοβία και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης. Οποία υποκρισία….
Ο αρχιτέκτονας του φόβου στη χώρα μας, πήγε να πει στους Γάλλους να μην φοβούνται. Ποτέ του δεν σκέφτηκε, αυτός και οι ομογάλακτοι του, που πόζαραν στην πορεία, πως για κάποιους –δυστυχώς όλο και περισσότερους- η ζωή τους αποκτά αξία δια του θανάτου και της θυσίας. Και αυτό δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με μέτρα καταστολής, ούτε με αεροπλανοφόρα. 

Σε ποιούς απευθύνονται;

Όμως η παρέμβαση του αυτή, είχε και ένα θετικό αποτέλεσμα. Τα ΜΜΕ έμαθα ότι  τροποποιούν λίγο την ατζέντα με πάνελ για μεταναστευτική πολιτική, ασφάλεια και τρομοκρατία. Προφανώς επειδή πιστεύουν ότι τα θέματα αυτά, είναι προνομιακό πεδίο για τη ΝΔ.Έτσι μετά την ακούραστη ερώτηση προς τους εκπρόσωπους του ΣΥΡΙΖΑ «πού θα βρείτε τα λεφτά», «ποιοι είναι οι πλούσιοι» θα ακούσουμε και άλλες ερωτήσεις, αντίστοιχου κάλους.
Το ερώτημα που αναζητά απάντηση είναι σε  ποιες κοινωνικές ομάδες απευθύνεται  αυτή η προεκλογική καμπάνια. Γιατί ο  λόγος αυτός δεν συγκινεί,  Αυτός ο λόγος φοβίζει και υποτιμά. Η εκλογική πελατεία της ΝΔ είναι λίγο πολύ γνωστή. Όμως αυτές οι εκλογές θα είναι αμιγώς ταξικές. Θα είναι κρίμα να αθροιστούν μαζί με τις οικονομικές ελίτ, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, κατεστραμμένοι της κρίσης, γιατί φοβήθηκαν τις αλυσίδες που τους δένουν με ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και με ένα πολιτικό προσωπικό, που ενδιαφέρεται να αναπαραχθεί μέσα από την  εξαθλίωση της κοινωνίας. Και αυτό είναι καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ να το αποτρέψει, έστω και τη  βδομάδα που απομένει. Όχι για να κερδίσουμε την αυτοδυναμία, αλλά γιατί σε αυτό τον ταξικό πόλεμο, δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα από τους πολίτες αυτούς, να βρεθεί απέναντι μας.

Η αποχή είναι ουδετερότητα

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα πολίτη και ειδικά νέο και νέα, να επιλέξει την ουδετερότητα, με την αποχή από την εκλογική διαδικασία. Από αυτή την κοινωνική σύγκρουση, δεν μπορεί να λείπει κανένας και καμιά. Όταν γίνεται αυτή η τεράστια μετακίνηση ψηφοφόρων από το δικομματισμό και ειδικά από τη ΝΔ στην αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, τότε μιλάμε για εκλογές μεγάλης ιστορικής σημασίας, που δεν θα σηματοδοτήσουν απλώς το τέλος της μεταπολίτευσης, αλλά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, όπως προσφυώς γράφει ο Κώστας Δουζίνας.
Είναι γι’ αυτό, που η εκστρατεία φόβου της ΝΔ, θα πέσει στο κενό. Γιατί το αίτημα να αλλάξουν οι άνθρωποι τη ζωή τους, έγινε συλλογικό κοινωνικό ρεύμα.. Και τα ρεύμα δεν μπορεί να ανακοπεί, ούτε με το γκρίζο πολιτικό προσωπικό, ούτε με τη γκρίζα προπαγάνδα. Η γιορτή άρχισε. Η ελπίδα ξεκίνησε, αναγγέλλει το κεντρικό μας σύνθημα. Να μην μείνει στη μέση του δρόμου, είναι ευθύνη όλων μας. Εδώ θα δοκιμαστούν η συνέπεια μας, η ειλικρίνεια μας και η σταθερότητα στους ριζοσπαστικούς στόχους μας..

*Η Τασία  Χριστοδουλοπούλου είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ:http://www.epohi.gr/portal/politiki/18579-kanenas-politis-apenanti-mas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου