Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Επίδομα παπαγάλου από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ

Επίδομα παπαγάλου από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ

tv-samaras.jpg

Τηλεοπτικοί δέκτεςEUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μπορεί να ζητάει από τις επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους να προπληρώσουν μεγάλο μέρος των φόρων τους για την επόμενη χρονιά, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με την αντιμετώπιση που έχουν οι καναλάρχες από την κυβέρνηση. 
Συγκεκριμένα, αν και θα έπρεπε να αποδώσουν ανά μήνα, αρχής γενομένης από τις 20 Φεβρουαρίου 2015, τους φόρους επί των διαφημίσεων στην τηλεόραση στο κράτος, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων  Αικατερίνη Σαββαΐδου σκοπεύει να τους μεταθέσει έναν χρόνο αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου 2016
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» διαθέτει τη σχετική εγκύκλιο - με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου. Ήδη αυτή οδεύει προς το Εθνικό Τυπογραφείο κι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα τυπωθεί λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.
Αν ισχύσει αυτή η απόφαση, το κράτος θα δώσει ένα «άτοκο δάνειο» στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους, μια και θα εισπράττουν κανονικά αλλά δεν θα αποδίδουν και θα προκληθεί εσκεμμένη μείωση των εσόδων του κράτους από φορολογικές πηγές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου