Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (ΨΗΦΙΣΜΑ )


ΠΑΝΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ»

ΨΗΦΙΣΜΑ                                                                                                                                                                               

Εμείς, οι πολίτες του ακριτικού νομού της Δυτικής Μακεδονίας, του νομού Καστοριάς, με αυτό το ψήφισμα, επιθυμούμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας, για το ότι αισθανόμαστε ότι αντιμετωπιζόμαστε από την κεντρική εξουσία, σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Ζούμε σε μια περιοχή η οποία μαστίζεται από την ανεργία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία,  η ανεργία ξεπέρασε το 25% και αγγίζει το 30%.

Οι απλοί πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις της περιοχής, όσες δεν έβαλαν λουκέτο, με δυσκολία ανταπεξέρχονται στα καθημερινά έξοδά τους. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Οι αυξημένοι συντελεστές Φ.Π.Α., η έκτακτη φορολόγηση, οι αυξημένες δαπάνες για τη θέρμανση, κ.α..

 Ζούμε έναν από τους ψυχρότερους χειμώνες, των τελευταίων δεκαετιών. Το θερμόμετρο από το Νοέμβρη, έχει «κολλήσει» κάτω από το μηδέν, με αποτέλεσμα οι ανάγκες μας για θέρμανση, να είναι υπέρμετρα αυξημένες.

Ακόμη και ο τουρισμός, στον οποίο εναποθέσαμε τις ελπίδες μας και βοηθά στην οικονομική ρευστότητα της περιοχής, αυτούς τους μήνες παρουσιάζει ύφεση, λόγω του αποκλεισμού της περιοχής μας εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Είναι γνωστό, πως στην περιοχή μας ο χειμώνας κρατάει  έως και 8 μήνες, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας και κυρίως τα νησιά. Επιμένουν όμως οι εκάστοτε κυβερνώντες, να μας συμπεριφέρονται  με άδικο και βάρβαρο τρόπο, φορτώνοντας στους ώμους μας, το βάρος της φορολόγησης του πετρελαίου. 

Η εξίσωση σχεδόν, της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, που ενδεχομένως να ισχύει ήδη για κάποιες επιχειρήσεις, τις οδηγεί στη σίγουρη καταστροφή. Περιμένουμε την εξίσωση αυτή και για τα νοικοκυριά μας, για να οδηγηθούμε στη σίγουρη εξαθλίωση.

Τα παιδιά μας στα σχολεία παγώνουν, στην προσπάθεια να εξοικονομήσουμε το πανάκριβο πετρέλαιο, μη γνωρίζοντας αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει θέρμανση, μιας και οι χρηματοδοτήσεις των δήμων είναι ανεπαρκείς.

Από την άλλη η πολιτική της εξαθλίωσης των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων που έχει φέρει μειώσεις μισθών , χαράτσια, μείωση του αφορολόγητου κ.α. κάνει από πολύ δύσκολο έως αδύνατο ν ‘ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες για θέρμανση.

Συνοψίζοντας, η υπερβολική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση, οδηγούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, στην οικονομική εξαθλίωση. Είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για τη θέρμανση, στα οποία δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Για όλα αυτά

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡOΜΑΣΤΕ!!!

εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και απευθύνουμε έκκληση στους αρμόδιους φορείς, να άρουν αυτή την αδικία από τους ώμους, ενός δοκιμαζόμενου νομού, διαφορετικά θα επιβεβαιωθούν οι υποψίες μας ότι όντως είμαστε ξεχασμένοι.



Καστοριά, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012



Προσυπογράφεται από: Συλλόγους – Συνδέσμους – Σωματεία – Ομίλους – Φορείς – Ενώσεις – Λέσχες

Περιφερειακής Ενότητας  Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου