Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Μετά τους εργαζόμενους, ο Κυριάκος «εκτελεί» το πέναλτι της Δεξιάς

Μετά τους εργαζόμενους, ο Κυριάκος «εκτελεί» το πέναλτι της Δεξιάς

19:54 | 12 Ιαν. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:16 | 12 Ιαν. 2016
Γιώργος Μουργής
Κάπως έτσι μοιάζει η τελική ανάδειξη αρχηγού της δεξιάς (;) παράταξης.
Μετά από σχεδόν έξι μήνες ακέφαλη η ΝΔ απέκτησε αρχηγό.
Τη πρώτη φορά οι εκλογές αναβλήθηκαν αφού έπεσε το “σύστημα”, τη δεύτερη στη κούρσα εκλογής κανένα από τα τέσσερα πρόσωπα δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία, στη τρίτη και φαρμακερή τελικά η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα που λένε.
Ο Μητσοτάκης καλείται να το εκτελέσει, νικητής μετά τα τρία κόρνερ.
Η προσπάθεια να μας τον εμφανίσουν σαν Κυριάκο σκέτο, είναι το προφίλ που ήθελε να αποκρύψει από το επώνυμο του, αποσυνδέοντας τον από το κληρονομικό χάρισμα άλλης μια οικογενειακής βαρονίας.
Κάποιοι μάλιστα του προσδίδουν και το χαρακτηριστικότου αντί -Τσίπρα στην ανασυγκρότηση του νεοφιλελευθερισμού, προσδοκώντας να αποδειχθεί το ισχυρό κεφάλαιο ανασύνταξης της ΝΔ,επανασυσπειρώνοντας δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα της δεξιάς.
Δεν είναι τυχαίο ότι πρωτοστάτησε το ακροδεξιό βαρίδι του Βορίδη και του λαγού Άδωνη, ούτε η μετακίνηση ψηφοφόρων του Μειμαράκη, του Καραμανλισμού και της λαϊκής δεξιάς, ώστε το αουτσάιντερ να πάρει το τίτλο.
Επιλέχθηκε σαν ο πολιτικά καταλληλότερος που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της δεξιάς, βγάζοντας την από τη στασιμότητα, σαν το αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με κριτήριο αν έχει τη δυνατότητα να βγάλει τη χώρα από τη κρίση, μιας και μέσα από τη θητεία του σαν υπουργός  κατέθεσε τις μνημονιακες του δάφνες στη τότε τρόικα και τις απαιτήσεις της υπακούοντας με τη υπογραφή του στην απορύθμιση συνολικά του δημόσιου τομέα.
Απέλυσε 7.000 εργαζόμενους κι αν η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον προλάμβανε ετοιμαζόταν να στείλει στην ανεργία άλλους 8.000.
Επέβαλε ένα τιμωρητικό σύστημα αξιολόγησης με σκοπό περισσότερες απολύσεις.
Ρωτήστε αν έχετε απορίες κανέναν από τους εκπαιδευτικούς που έθεσε σε διαθεσιμότητα.
Κατάργησε τη δημοτική αστυνομία με αποτέλεσμα να χαθούν δημόσια έσοδα επιβαρύνοντας το κρατικό προϋπολογισμό δηλαδή όλους μας.
Απέλυσε στοχευμένα αναγκάζοντας το δημόσιο να αγοράζει υπηρεσίες από ιδιώτες με αδιαφανή τρόπο πολλαπλά ακριβότερα από όσο στοίχιζε το δημόσιο προσωπικό όπως καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης και καθαρίστριες.
Μάζεψε πάνω από πενήντα συνεργάτες και συμβούλους στο πολιτικό του γραφείο.
Αντικατέστησε Γενικούς Διευθυντές που είχαν τοποθετηθεί με αξιολόγηση, αντικειμενικά κριτήρια και ανεξάρτητες αρχές.
Τέλος κατάφερε με αριστοτεχνικό τρόπο να θέσει σε κίνηση τα γρανάζια του κοινωνικού αυτοματισμού,εκμεταλλευόμενος την γενικότερη οικονομική κρίση που έφερναν οι μνημονιακές του υπογραφές.
Αυτές του οι ενέργειες αποτελούν τα εύσημα της θητείας του κάνοντας σήμερα το ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο μπλοκ να πανηγυρίζει για τη νίκη του μαζί με το εγχώριο του μένουμε Ευρώπη.
Η Καραμανλική ήττα συνοδεύτηκε με τη λογική της καθαρής εκδοχής που εκφράζει ως νεόκοπος Μητσοτάκης του νεοφιλελευθερισμού τουλάχιστον για τα εγχώρια δεδομένα.
Η αλλαγή ηγετικής σελίδας καθοριστική για τη παράταξη της Δεξιάς και της επόμενης μέρας στο πολίτικο τοπίο της χώρας, ενισχύει ταυτόχρονα τα συμφέροντα της αστικής ολιγαρχίας άλλα και ολόκληρης της αστικής τάξης  με το αποτέλεσμα μάλιστα να γίνεται ορατό στο επόμενο διάστημα που έρχεται.
Το σόι είναι πονηρό και πλέον πολιτικά έμπειρο μετά τις προηγούμενες ήττες. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον λατρεμένο γόνο του πρώτου εν ζωή Αποστάτη στη μεταπολεμική ιστορία του τόπου.
Είναι σίγουρο ότι θα λάβει οδηγίες πριν εκτελέσει το πέναλτι, από το πάτερα της Αποστασίας και φυσικό του πάτερα έχοντας την εν λευκώ στήριξη της εγχώριας διαπλοκής αλλά και αυτής του γερμανικού πολιτικού ή επιχειρηματικού κατεστημένου που συναλλάσσεται ολόκληρη η βαρονία της οικογένειας.
Το θέμα είναι αν θα τον αφήσουμε να σουτάρει προ κενής εστίας ή θα βάλουμε το καλύτερο τερματοφύλακα απέναντι του.
Μην ψάχνεται να το βρείτε στο πάγκο της ομάδας μας.
Εμείς οι ίδιοι μαζί με τη κοινωνία που ταλανίζεται στην άβυσσο της καθημερινής μνημονιακής λιτότηταςμπορούμε να κάνουμε το τέρμα να φαντάζει μικρότερο από τη μπάλα. Τον στόχο δηλαδή που όλοι αυτοί έχουν βάλει όλοι αυτοί, όπως είπε και ο Τραγάκης, να πέσει ο Τσίπρας.
Αλήθεια πιστεύει κάνεις ότι ο Μητσοτάκης εκτός από βιρτουόζος της SIEMENS, μπορεί να αποδειχθεί καιδεινός εκτελεστής;
Εκτός αν ήρθε για να εκτελέσει τελικά την κοινωνική συνοχή επιβεβαιώνοντας τον ορισμό, παραφρασμένο από τη διατύπωση του Λίνεκερ, με την πολιτική στην Ελλάδα να είναι ένα παιχνίδι όπου η κοινωνία τρέχει πίσω από ένα μνημόνιο, το κουαρτέτο, κάνει ένα σωρό λάθη και«στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί και οι Μητσοτάκηδες!».
πηγή:http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/meta-toys-ergazomenoys-o-kyriakos-ektelei-penalti-tis-deksias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου