Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ευχές για καλή χρονιά και μία διευκρίνιση. του Κώστα Χατζηφωτιάδη


Ευχές για καλή χρονιά και μία διευκρίνιση.
 Του Κώστα Χατζηφωτιάδη

 Εν πρώτοις θα ήθελα ολόψυχα να ευχηθώ καλή δύναμη με υγεία και ευτυχία στους συναδέλφους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Καλή δύναμη και κουράγιο στο δάσκαλο που δίνει τον αγώνα του για την παιδεία, την ελευθερία, την ισότητα και τη δημοκρατία καθημερινά. Καλή δύναμη στο δάσκαλο που παλεύει για να ανθίσει το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών, κάτω από συνεχόμενες μνημονιακές συνθήκες.
Κατά δεύτερον θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναγραφή του ονόματος μου σε ένα κατάλογο συναδέλφων συνδικαλιστών που μετέχουν σε ένα  συνδικαλιστικό κίνημα  με τον τίτλο “Συνδικαλιστικό κίνημα στην εκπαίδευση από το χθες στο αύριο” έγινε με την προοπτική αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα να μπορέσει να ενώσει  προοδευτικές δυνάμεις στον χώρο των δασκάλων. Προσωπικά είμαι πάντα υπέρ των συνεργασιών στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Αυτό όμως δεν συνέβη.
Διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι η συνεργασία τελικά αφορά την μόνο στην συνεργασία δύο συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΑΕΚΚΕ και της ΕΡΑ (της συνδικαλιστικής παράταξης του κυβερνώντος κόμματος μέλος της οποίας υπήρξα κατά το παρελθόν).
Εκ των πραγμάτων και ενώ τονίζω ότι είμαι υπέρ των ευρύτερων συνεργασιών, δεν μπορώ να συμμετέχω σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα με μόνη συνεργασία την κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη. Την ΕΡΑ.
Πίστη μου είναι ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις πρέπει να απεμπλακούν από τον σφιχτό εναγκαλισμό των κομμάτων (χωρίς να είναι απολιτίκ,αταξικές και προσωποπαγείς) και των συνδικαλιστών που λειτουργούν για τα συνδικαλιστικά τους προνόμια και μόνο. Κάτι που έχει ενσκήψει και συμβαίνει από αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη   και στον άμοιρο νομό μας...

 Καλή χρονιά με δύναμη και υγεία και πάλι συνάδελφοι!!


Κώστας  Χατζηφωτιάδης
Μέλος του Δ.Σ  του ΣΕΠΕ Καστοριάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου