Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ο,τι αποφασίσει το ΣτΕ

Ο,τι αποφασίσει το ΣτΕ


Στη δέσμευση ότι θα εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για 13ο-14ο μισθό στην περίπτωση που είναι θετική για τους δημοσίους υπαλλήλους προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, στη χθεσινή συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ.
Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα δημοσιευτεί περίπου στις 15 Μαρτίου και η αίσθηση που υπάρχει στους δημοσίους υπαλλήλους είναι ότι θα έχει θετική κατάληξη, δηλαδή θα κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές.
Στην περίπτωση που προκύψει αναδρομική καταβολή ποσών, ο υπουργός -σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ- επισήμανε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τους δανειστές και εφόσον η επαναχορήγησή τους δεν δημιουργεί πρόβλημα στους δημοσιονομικούς στόχους, θα καταβληθούν σε δόσεις.
Στο ενδεχόμενο επανανομοθέτησης και χορήγησης 13ου-14ου μισθού από δω και στο εξής, ο υπουργός σημείωσε ότι θα χρειαστούν δομικές αλλαγές, γιατί θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό - «υπονοώντας ότι θα λάβει αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα περικοπών», σύμφωνα με την ερμηνεία της ΑΔΕΔΥ, η οποία από την πλευρά της επέλεξε να ασκήσει κριτική στον υπουργό, βάζοντας ως αίτημα την επαναχορήγηση των «δώρων» με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ απέστειλε αίτημα συνάντησης στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Οπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.», το υπουργείο πρόκειται να ανακαλέσει την «τροπολογία Γεροβασίλη» που αποκλείει από τις κρίσεις όσους προϊστάμενους δεν συμμετείχαν στην αξιολόγηση υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στόχος της ΑΔΕΔΥ είναι να αποσπάσει και η ίδια ρητή δέσμευση από την υπουργό για την ανάκληση της τροπολογίας. Σχετική δέσμευση παρείχε η υπουργός σε πρόσφατη συνάντησή της με την ΠΟΕ-ΟΤΑ
Πηγή:https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/186168_oti-apofasisei-ste?fbclid=IwAR1gi5CW84DHUT7Iu9Idxr53hsZPxzpDZvAcd6RQoizzAA_bjJbKgGXMkWA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου