Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Περικόπτουν προϋπηρεσία συνδικαλιστών αναπληρωτών

Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας καλούν αύριο σύλλογοι εκπαιδευτικών με αίτημα την προσμέτρηση όλου του χρόνου εργασίας και την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους.
Την περικοπή της προϋπηρεσίας τους καταγγέλλουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και εκλεγμένα μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια των ομοσπονδιών τους και των τοπικών ΕΛΜΕ. Η Βαγγελίτσα Δινοπούλου είναι μία από τις αναπληρώτριες που είδε την προϋπηρεσία της να περικόπτεται αιφνιδιαστικά, στα τέλη του περασμένου Ιούλη, κατά τρεις ολόκληρους μήνες, παρά το γεγονός ότι με την απόλυσή της στο τέλος της σχολικής χρονιάς είχε πάρει το χαρτί στο οποίο αναγραφόταν το σύνολο της προϋπηρεσίας της.
Τότε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών είχε αποστείλει αίτημα αποκατάστασης στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, η οποία το αποδέχτηκε και με τη σειρά της προώθησε στο υπουργείο Παιδείας αίτημα για τη διόρθωση της περικοπής προϋπηρεσίας και την πλήρη αναγνώριση του συνόλου της στους θιγόμενους εκπαιδευτικούς. Από τότε εκκρεμούσε η απάντηση του υπουργείου, η οποία ήρθε με την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης των μόνιμων εκπαιδευτικών και την επαναλειτουργία του συστήματος διαχείρισης προσωπικού (ΟΠΣΥΔ).

Συμετοχή στα κοινά

«Βάσει του νόμου 1264/1982 ‘‘Για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων’’, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 έκανα χρήση βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών όποτε χρειάστηκε. Το υπουργείο, παραβιάζοντας τον νόμο, αρνείται να αποκαταστήσει την προϋπηρεσία μου, αποκλείοντας εμένα αλλά και άλλους συνδικαλιστές συναδέλφους από την ισότιμη συμμετοχή στη διαδικασία των μόνιμων διορισμών.
»Η τιμωρητική στάση του υπουργείου έχει να κάνει και με μία ακόμη στόχευση: να αποθαρρύνει τους εργαζομένους από το να συμμετέχουν στα κοινά και να διεκδικούν μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων καλύτερους όρους εργασίας», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η επί 11 χρόνια αναπληρώτρια λειτουργός της εκπαίδευσης, Β. Δινοπούλου, η οποία βλέπει το όνομά της να κατρακυλά έως και 1.000 θέσεις στους πίνακες των αναπληρωτών μετά την περικοπή της προϋπηρεσίας της κατά 120 μέρες.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Ανω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, στον οποίο ανήκει η κ. Δινοπούλου, ζητά να προσμετρηθεί ολόκληρη η προϋπηρεσία των θιγόμενων εκπαιδευτικών, απαιτεί εξίσωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μονίμων και καλεί σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας, αύριο, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στις 14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου