Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Καστοριά " ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού"

Πηγαίνουμε τώρα στην Καστοριά, που εμφανίστηκε στο πρωτάθλημα ακριβώς στα μέσα της δεκαετίας του 1970 (1974). Εδώ τα αποτελέσματα για μας είναι ακόμη χειρότερα. Επί συνόλου 10 εκτός έδρας αγώνων πρωταθλήματος της ομάδας μας η Καστοριά έχει στο γήπεδο της περισσότερες νίκες από τον Ολυμπιακό (!) κάτι πολύ σπάνιο για επαρχιακή ομάδα παρόμοιου μεγέθους.

Συγκεκριμένα η Καστοριά στους αγώνες, που έχει δώσει στο γήπεδο της με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχει 3 νίκες, 2 ήττες και 5 ισοπαλίες.

Και πάλι καλά να λέμε, αφού κατορθώσαμε να πλησιάσουμε και κάπως να ισορροπήσουμε, χάρις στην τελευταία νίκη μας το 1996 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1996/97, όταν η Καστοριά είχε επανέλθει στην Α΄ Εθνική μετά από 13 χρόνια (είχε υποβιβαστεί το 1983).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει για πρώτη φορά στην Καστοριά (με γκολ του Κουσουλάκη) μόλις το 1982, δηλαδή αφού είχαν περάσει επτά ολόκληρα και συναπτά χρόνια αγώνων πρωταθλήματος με τους «γουναράδες».

Αλλά και όσον αφορά ευρύτερα τα χουνέρια που μας έχει κάνει η Καστοριά δεν είναι λίγα. Το 1977 μας στέρησε το πρωτάθλημα της περιόδου 1976/77, αφού αν και βαθμολογικά αδιάφορη, μας νίκησε 1-0 την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της, με αποτέλεσμα να πάρει το πρωτάθλημα στο βαθμολογικό νήμα ο ΠΑΟ.

Δεν μπορούμε επίσης να λησμονήσουμε και το κάζο που η Καστοριά μας έκανε ακόμη και στην έδρα μας την περίοδο 1978/79 όταν 4 αγωνιστικές πριν από την λήξη του πρωταθλήματος και ενώ ήμασταν πρωτοπόροι μας υποχρέωσε σε ισοπαλία 0-0 στο Φάληρο (σε αγώνα που χάσαμε 3 πέναλτι!), ένα αποτέλεσμα καθοριστικό για τη μετέπειτα ισοβαθμία μας με την ΑΕΚ και την απώλεια του πρωταθλήματος, λόγω της απόφασης της διοίκησης μας να μην κατέβουμε στον αγώνα μπαράζ του τίτλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία.

Πηγή:
https://biancorossi1925.blogspot.com/2019/12/blog-post_14.html?fbclid=IwAR3utnY7E3SQDzPPMZa5XhomYpbERaXg8_w8zWZVZanTqqGO4etU8AEO_Nc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου