Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η καρδιά πρόδωσε τον ποδηλάτη

Η καρδιά πρόδωσε τον ποδηλάτη

ΕΘΝΟΣΠΟΡ 19/7/2012

Τον Απρίλιο ο Κινέζος Τσεν Γκουάν Μινγκ περνούσε έξω από τη Λάρισα με προορισμό την Αθήνα... Δεν ήταν ο τελευταίος σταθμός του γέροντα η Ολυμπιακή πόλη του 2004. Αρχισε το ταξίδι του από το Πεκίνο με ένα βαρύ... τρίκυκλο κόκκινο ποδήλατο -που είχε και σκέπαστρο για να τον προστατεύει από τη βροχή και τον ήλιο- με σκοπό να φτάσει στο Λονδίνο. «Από το 2001 πρεσβευτής Καλής Θελήσεως έως το Λονδίνο», έγραφε το ποδήλατό του...
Εκτοτε τα νέα του χάθηκαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους, εκεί όπου έσβησε για ένα αντίστοιχο εγχείρημα ο Σέρβος Μίλοραντ Μάτζκιτς. Ο 65χρονος καθηγητής Φυσικής Αγωγής θέλησε να ταξιδέψει με το ποδήλατό του από τον Νόβισαντ έως την πρωτεύουσα της Αγγλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως τον πρόδωσε η καρδιά του και δεν πραγματοποίησε τη μεγάλη του επιθυμία.
Ναι, αυτή ήταν και την είχε εκμυστηρευθεί στους συνοδοιπόρους του, που θα του έκαναν παρέα στην τελευταία του τρέλα!
Ο Μάτζκιτς λάτρευε τον αθλητισμό και δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά που ανέβηκε στο ποδήλατό του για να ταξιδέψει με προορισμό μια πόλη που φιλοξενούσε μια μεγάλη διοργάνωση. Με τον ίδιο τρόπο έφτασε το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο (7.430 χλμ.)! Το 2003 κάλυψε 2.640 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του, για να φτάσει στη Στοκχόλμη, προκειμένου να παρακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.
Ο Σέρβος καθηγητής άφησε την τελευταία του πνοή στην Ουγγαρία, καθώς υπέστη καρδιακή προσβολή. Παρά το γεγονός ότι του παρασχέθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια (στην περιοχή όπου συνέβη το μοιραίο έσπευσε ελικόπτερο με γιατρούς), δεν διατηρήθηκε στη ζωή.
Οι φίλοι του, με τους οποίους άρχισε αυτό το μεγάλο ταξίδι προς το Λονδίνο, αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους ακάθεκτοι, καθώς, όπως τόνισαν, αυτή θα ήταν και η επιθυμία του Μίλοραντ Μάτζκιτς, που ανέβηκε στο ποδήλατό του λέγοντας ότι για τελευταία φορά θα κατευθυνθεί έτσι προς μια διοργανώτρια πόλη...
ΜΑΡΙΑ ΚΑΟΥΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου