Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Καστοριά: Σε 2 περίπου χρόνια θα είναι έτοιμο το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

Καστοριά: Σε 2 περίπου χρόνια θα είναι έτοιμο το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς



Εντάχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς το έργο «10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς», προϋπολογισμού 3.200.000,00 ευρώ €, στον άξονα προτεραιότητας 8- Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής της ΠΔΜ του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013».

Η αίτηση χρηματοδότησης του έργου είχε υποβληθεί από την... πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Σαββόπουλου υπεγράφη τελικά από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Δακή, η οριστική ένταξη του στο πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, έχει ήδη συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καστοριάς, όπου έχει πλέον σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη, την αρμοδιότητα της «σχολικής στέγης». Η σύμβαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το γενικό πλαίσιο και τους ειδικούς όρους εκτέλεσης της πράξης και ορίζεται ως Φορέας Υλοποίησης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας -Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ενώ Κύριος του έργου θα είναι ο Δήμος Καστοριάς, στον οποίο και θα παραδοθεί το σχολείο μετά την ολοκλήρωση του.

Το Δημοτικό Σχολείο που θα λειτουργήσει στην περιοχή Χλόης, θα είναι συνολικού εμβαδού 2128.83m2. Το κτίριο θα είναι διώροφο με υπόγειο και θα περιλαμβάνει 11 Αίθουσες διδασκαλίας, Εργαστήρια πληροφορικής, φυσικοχημείας, Παρασκευαστήριο, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Βιβλιοθήκη, Τάξη ΑΜΕΑ και όλους τους λοιπούς απαραίτητους χώρους.

Η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου είναι 24 μήνες από την δημοπράτηση του, η οποία αναμένεται να γίνει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου