Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι» στην εξίσωση ΕΦΚ στο πετρέλαιο από την ΟΒΕ

Κατηγορηματικά αντίθετη δηλώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ΟΒΕ στην εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης.
«Η ρύθμιση αυτή συνάντησε εξ αρχής τη σοβαρή αντίδραση των καταναλωτών και των βενζινοπωλών οι οποίοι βρίσκονται προ του φάσματος να μειώσουν κατακόρυφα την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης και φυσικά το Δημόσιο να μη εισπράξει ούτε κατά διάνοια αυτά που προϋπολογίζει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Πράλληλα τονίζει ότι «οι υψηλοί φόροι σε συνδυασμό με τη μη εξαγγελία εγκατάστασης ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού ελέγχου των καυσίμων από τις πηγές εκροής μέχρι τον καταναλωτή, στην ουσία στρώνει το έδαφος στους λαθρέμπορους να δράσουν και πάλι με τεράστια κέρδη τα οποία για μας θα μετατραπούν σε φόρους, ζημιά και λουκέτα».
Για την ομαλοποίηση της αγοράς η Ομοσπονδία προτείνει:
-Μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ στα καύσιμα.
-Ειδικότερα για το πετρέλαιο θέρμανσης, όχι μόνο να μην αυξηθεί ο ΕΦΚ αλλά να καταργηθεί τελείως.
-Ενεργοποίηση της εγκατάστασης των συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου εισροών - εκροών καυσίμων στα πρατήρια με την αναγκαία χρηματοδότηση και την παράταση του καταληκτικού χρόνου εγκατάστασης.
-Εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου εισροών - εκροών καυσίμων και ηλεκτρονικής γεωγραφικής και λογιστικής παρακολούθησης της διαδρομής τους, σε όλα τα επίπεδα από τα διυλιστήρια μέχρι τα πρατήρια, για πάταξη του λαθρεμπορίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου