Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Απόψε αντάμωσα τον Χάρο! Ταξικό επαναστατικό ανέκδοτο

Απόψε αντάμωσα τον Χάρο! Ταξικό επαναστατικό ανέδοτο

Περπατάει ένας τύπος, και συναντάει στο δρόμο το Χάρο, με το δρεπάνι του.

– Χάρε, να ξέρεις, δεν είσαι εντάξει. Δεν είσαι δίκαιος.

– Γιατί το λες αυτό; απορεί ο Χάρος. 

– Ε να…Έρχεται σ’ έναν φτωχό άνθρωπο, ένας καρκίνος. Θα κάνει μια χημειοθεραπεία, θα κάνει δύο, θα κάνει δέκα, τελικά σε ένα, σε δύο, σε τρεις μήνες, θα τον πάρεις. Ενώ, αν είναι πλούσιος, θα πάει στην Αγγλία, θα πάει στη Γερμανία, θα πάει στην Αμερική, θα του κάνουν ακριβές θεραπείες, και τελικά, θα ζήσει πέντε χρόνια, δέκα χρόνια, μπορεί να ζήσει και όλο το υπόλοιπο.

 -  ...

 -Ύστερα, έρχεται ένα εγκεφαλικό σ’ έναν φτωχό άνθρωπο, και πέφτει σε κώμα. Θα πάει μια βδομάδα, θα πάει δυο βδομάδες, τελικά θα τον πάρεις. Ενώ, αν είναι, ας πούμε, ο Σουμάχερ, θα πέσουν επάνω σαράντα καθηγητές, θα του φιάξουν ειδική θεραπεία, ειδικά δωμάτια, μηχανήματα, νοσοκόμες, από δω από κει, θα ζήσει ένα χρόνο, θα ζήσει δύο χρόνια, μπορεί κιόλας, όπως μπορέσει, να τη σκαπουλάρει !

 - ...

-Κι από την άλλη, οδηγάς το σαραβαλάκι σου, μπαίνει ένας μπροστά σου, τρακάρεις, γίνεσαι πίτα…Ενώ αν είσαι πλούσιος, θα έχεις ένα βαρβάτο τζιπ σαν τανκ, θα σε προειδοποιήσει στο GPS, θα δουλέψουν τα ηλεκτρονικά, θα κόψει ταχύτητα μόνο του, θα ανοίξουν έξι αερόσακκοι, θα τεντώσουν οι ζώνες,από δω από κει, θα τη γλυτώσεις!…Είναι δίκαια όλα αυτά, ρε Χάρε;

 – Κοίτα να δεις μεγάλε, γιατί το πας λάθος. Δρεπάνι κρατάω, δεν κρατάω σφυροδρεπανο!

ΠΗΓΗ:http://www.enallaktikos.gr/ar21730el-apopse-antamwsa-ton-xaro-taksiko-epanastatiko-anekdoto.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου