Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων... στον Καιάδα

Τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων... στον Καιάδα

ypourgeio-paideias.jpg

Υπουργείο ΠαιδείαςEUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τεράστιο είναι το πλήγμα για την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να άρει τη δυνατότητα δίωρης απασχόλησης των εκπαιδευτικών σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.
Πρόκειται για προγράμματα (πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, αγωγής υγείας) δραστηριοτήτων, που εκπονούνται στο σχολείο από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στα πλαίσια του διδακτικού τους ωραρίου. 
Με την απόφασή του το Υπουργείο στερεί τη δυνατότητα αλλά και το κίνητρο ανάληψης ανάλογων δράσεων από τους εκπαιδευτικούς,  στα πλαίσια του υποχρεωτικού τους ωραρίου και τη μεταφέρει σε χρόνο που υπερβαίνει το διδακτικό τους ωράριο, στηρίζοντας την επιτυχία των προγραμμάτων στην καλή τους θέληση. 
Μια τέτοια εξέλιξη όμως, πέραν του ότι συνιστά κατάφορη παραβίαση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, αποδυναμώνει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που μόνο θετικά έχουν να παρουσιάσουν
Μέσα από την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων ενισχύεται η εξωστρέφεια των σχολικών μονάδων ευαισθητοποιώντας τους μαθητές σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την αγορά εργασίας, την τοπική κοινωνία.
Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, με την απόφασή του αυτή το Υπουργείο Παιδείας φέρνει σε δυσμενή θέση τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις νησιωτικές κυρίως περιοχές, οι οποίοι λόγω των αλλεπάλληλων αλλαγών στα προγράμματα σπουδών στερούνται εναλλακτικών τρόπων συμπλήρωσης του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου