Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ο «Αόρατος δάσκαλος» των …πειραματισμών

Ο μεγάλος συγγραφέας του φανταστικού, H.G. Wells,  διασκέδασε  παρακολουθώντας την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματός του «Ο αόρατος άνθρωπος», αλλά δεν θα περίμενε ποτέ  ότι το κάποιο υπουργείο «χάριν παιδιάς» ,  κάποια χώρας  μετά από χρόνια θα τον ξεπερνούσε σε φαντασία  και θα δημιουργούσε τον «Αόρατο Δάσκαλο»…!!! 

Ο «Αόρατος δάσκαλος» που δεν έχει……άποψη,……γνώμη,….ιστορία στις τάξεις,…..προϋπηρεσία,…..οργανική θέση… Πώς θα τα έχει όλα αυτά αφού είναι αόρατος…; Δεν είναι ορατός για κανέναν! Ο «Αόρατος δάσκαλος» δεν μπορεί να θέλει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά. Ο «Αόρατος δάσκαλος» δεν έχει δικαίωμα να μην θέλει την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Είναι ο «Αόρατος δάσκαλος» των …πειραματισμών.   

Μάλιστα πολλοί σκηνοθέτες ταινιών επιστημονικής φαντασίας πιστεύουν, ότι ο «Αόρατος Δάσκαλος» μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, που θα ξεπεράσει σε εισιτήρια ακόμα και τον Φρανκεστάιν…Η κινηματογραφική εικόνα  του ήρωα, θα  είναι ένα ζευγάρι γυαλιά και  ένας χαρτοφύλακας που κινούνται  από μόνα τους στο κενό.

Για την πραγματοποίηση της ταινίας έχουν εξασφαλιστεί άπειρες χορηγίες και οι παραγωγοί τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Προτείνουν δε, για μεγαλύτερη επιτυχία ο τίτλος της ταινίας να είναι  «Ο σκόιλ ελικίκου Αόρατος δάσκαλος».

 

Υ.Γ

Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας.  


Κώστας Χατζηφωτιάδης        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου