Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πολιορκία του υπουργείου Παιδείας από τα ΤΕΙ

Πολιορκία του υπουργείου Παιδείας από τα ΤΕΙ


Ημερομηνία δημοσίευσης: 01/03/2013
    Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στο υπουργείο Παιδείας, από την εποχή που μεταφέρθηκε στο Μαρούσι, πραγματοποιήθηκε χθες από φοιτητές και διδάσκοντες των ΤΕΙ. Χιλιάδες σπουδαστές τόσο από την Αττική όσο και από άλλες πόλεις της Ελλάδας διαδήλωσαν χθες την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» που διαλύει τα ΤΕΙ της χώρας, πτυχία και επαγγελματικά δικαιώματα προς χάριν της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στη διαδήλωση μετείχαν και φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη (που κατέβηκαν με 11 πούλμαν), από τη Λάρισα (3 πούλμαν) και από τη Λαμία.
    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το Σάββατο για την Παιδεία
    Αντιπροσωπεία φοιτητών και διδασκόντων ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία αποτελείται από πανεπιστημιακούς. Ωστόσο, ουδείς ήταν διαθέσιμος και προτάθηκε η συνάντηση να γίνει με τον συνεργάτη του υπουργού, Α. Λάσκαρη, πρόταση που δεν δέχτηκαν οι φοιτητές. Μετά απ' αυτή την εξέλιξη, βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Κυριαζής, ο οποίος εμφανίστηκε διαλλακτικός και πρόθυμος για διορθώσεις.
    Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, αύριο, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
    «Τα σχολεία πεινάνε, κρυώνουν, χρειάζονται δασκάλους και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις. Χιλιάδες παιδιά περνούν τις πόρτες τους πεινασμένα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε δεκάρα στα ταμεία τους. Διεκδικούμε συσσίτια για τα παιδιά, πετρέλαιο και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας», τονίζεται σε ανακοίνωση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών με το σύνθημα «Η παιδεία ξεσηκώνεται».
    Θα ακολουθήσει συναυλία από τους μαθητές των μουσικών σχολείων, στην πλατεία Κλαυθμώνος.



    Κάλεσμα της Αυτόνομης Παρέμβασης
    Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλεί η Αυτόνομη Παρέμβαση εκπαιδευτικών αύριο, επισημαίνοντας πως οι 32.000 κενές ώρες μαθημάτων, τα σχολεία χωρίς πετρέλαια, τα παιδιά που λιποθυμούν από την ασιτία έχουν οδηγήσει την κατάσταση στο απροχώρητο. Από τη στιγμή που το κράτος αδιαφορεί, δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και γονείς παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.
    Βασικά τους αιτήματα, η άμεση χρηματοδότηση και στήριξη των σχολείων, οι μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, η ίδρυση νέων νηπιαγωγείων, η αναβάθμιση των υποδομών, η έμπρακτη υποστήριξη των μουσικών και καλλιτεχνικών γυμνασίων και λυκείων, τα οποία κινδυνεύουν να κλείσουν. Ζητούν ακόμα να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης, να δίνονται δωρέαν τα βιβλία, αλλά και να αναβαθμιστούν οι ήδη υπάρχουσες υποδομές. Δεν θέλουν μια "Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς", αλλά για όλους.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου