Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Στο Διαδίκτυο όλη η σύγχρονη ελληνική τέχνη

Στο Διαδίκτυο όλη η σύγχρονη ελληνική τέχνη


Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/03/2013
Στο Διαδίκτυο ανάρτησε από χθες ένα τμήμα του πλούσιου και σημαντικού αρχείου του το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (ΙΣΕΤ). Μέσα από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, στη διεύθυνση www.iset.gr, τόσο οι φιλότεχνοι όσο και οι ερευνητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια δίγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία, σε αυτή τη φάση, περιλαμβάνει τεκμηριωμένο αρχειακό υλικό για εκατό καλλιτέχνες, βιογραφικά στοιχεία και όλη την εκθεσιακή τους δραστηριότητα, πλούσια εικονογράφηση του έργου τους, αναφορές σε σχετικά βιβλία και δημοσιεύματα, όπως και στοιχεία για συγγραφείς και φορείς από τον εικαστικό χώρο.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΙΣΕΤ
Στόχος του ΙΣΕΤ, μέχρι το τέλος του έτους να έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή αυτή πλατφόρμα, η οποία δημιουργήθηκε χάρις σε δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», επεξεργασμένες αρχειακές πληροφορίες για άλλους 500 καλλιτέχνες, καθώς η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται από μήνα σε μήνα, ακολουθώντας τον ρυθμό επεξεργασίας και τεκμηρίωσης του αρχειακού υλικού.
Ο αρχικός πυρήνας της συλλογής τεκμηρίων του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης,το οποίο ιδρύθηκε το 2009, υπήρξαν τα αρχεία των αιθουσών τέχνης Νέες Μορφές και Δεσμός, και εμπλουτίστηκαν χάρις στο πλούσιο υλικό που έχουν παραχωρήσει δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, καλλιτέχνες, ιστορικοί τέχνης και ιδιώτες. Στόχος του Ινστιτούτου είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη καταγραφή της πορείας των εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα από το 1945 ώς τις μέρες μας. Με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία αποτελεί επέκταση της βάσης δεδομένων του, το Ινστιτούτο επιδιώκει να συμβάλει στη θεμελίωση του επιστημονικού λόγου για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη και να ενισχύσει τον δημιουργικό διάλογο μεταξύ του καλλιτεχνικού και του ερευνητικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου