Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΚΘΒΕ: Αντί πρεμιέρας... εκφοβισμοί;

ΚΘΒΕ: Αντί πρεμιέρας... εκφοβισμοί;


 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/04/2013
    Καταφεύγοντας σε μέτρα εκφοβισμού επιχειρεί η διεύθυνση του ΚΘΒΕ να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού. Έτσι τουλάχιστον καταγγέλλουν στην Αυγή εργαζόμενοι, που πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, με συνέπεια τις διαρκείς αναβολές στις πρεμιέρες των νέων παραγωγών του θεάτρου, οι οποίοι έλαβαν χθες εντολή εκ μέρους του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Σ. Χατζάκη να "καταγράψουν" λεπτομερώς το τι έκαναν στην εργασία τους την προηγούμενη εβδομάδα...
    Από τη μεριά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ υποστηρίζει πως η εντολή αυτή είναι παλαιότερη, αφορά την οργάνωση της καταγραφής του αρχειακού υλικού και της υλικοτεχνικής υποδομής, σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο του κάθε εργαζόμενου, εν όψει του προγράμματος ΕΣΠΑ, και δεν σχετίζεται με τις υπόνοιες περί εφεδρείας, διαθεσιμότητας, πειθαρχικής διαδικασίας κ.λπ. "Μακριά από μας τέτοιες προθέσεις", δηλώνει στην Αυγή, "όταν είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να απεργούν".
    Οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ, που έχουν εξαγγείλει ήδη στάσεις εργασίας για σήμερα και το σαββατοκύριακο, ενώ στη σημερινή τους συνέλευση πρόκειται να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, παραμένουν εδώ και δύο μήνες απλήρωτοι και ζητούν την αποκατάσταση της ροής της μισθοδοσίας τους, που, όπως λένε, έχει χαθεί εδώ και καιρό. "Κάναμε τόσον καιρό υπομονή, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο απλήρωτοι", τονίζουν.
    Από τη μεριά της διεύθυνσης του θεάτρου, επικαλούνται την καθυστέρηση καταβολής της κρατικής επιχορήγησης προς το ΚΘΒΕ. Όμως εκ μέρους των εργαζομένων εκφράζεται η εύλογη απορία: "Αφού, σύμφωνα με τον απολογισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή, οι καλοκαιρινές παραστάσεις πήγαν καλά και άφησαν κέρδος, πώς γίνεται και δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία; Αναρωτιόμαστε, τι έγινε το πλεόνασμα που καταγράφηκε στον απολογισμό;"
    Οι ηθοποιοί, από τη μεριά τους, οι οποίοι, όπως παρατήρησε ένας εργαζόμενος, είναι "περισσότερο ευάλωτοι γιατί είναι περισσότερο εκτεθειμένοι", δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, παρ' ότι και αυτοί αντιμετωπίζουν τις ίδιες καθυστερήσεις πληρωμής. Έτσι, η γενική δοκιμή του έργου του Θωμά Kοροβίνη Ο γύρος του θανάτου (η πρεμιέρα του οποίου προγραμματίζεται για την Παρασκευή 5/4), σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, έγινε, το Σάββατο, ενώπιον κοινού, το οποίο γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου.
    Σ.Κ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου