Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ακροδεξιοί μεθοδεύουν κύμα καταλήψεων στα σχολεία της χώρας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μεθόδευση καταλήψεων στα σχολεία της βόρειας κυρίως Ελλάδας από κύκλους ακροδεξιών, με αφορμή "εθνικά θέματα"
Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στο alfavita.gr, ακροδεξιοί υποκινούν μέσω sms καταλήψεις για "Μακεδονικό", "Κατσίφα" και "Β. Ήπειρο", παροτρύνοντας τους μαθητές στους οποίους απευθύνονται να επικοινωνήσουν με τα 15μελή και τους συλλόγους γονέων, για να κλείσουν τα σχολεία τους.
Όπως αναφέρει εκπαιδευτικός στο alfavita.gr, οι εν λόγω καταλήψεις στην πλειοψηφία τους δεν "πατάνε" σε συλλογικές αποφάσεις, έπειτα από συνεδριάσεις των μαθητών.

Πάντως, παρά την προσπάθεια των οργανωτών να εμφανίσουν ως κάτι αυθόρμητο τις συγκεκριμένες κινήσεις, γίνεται φανερό ότι αυτές αποτελούν ενορχηστρωμένη δράση ατόμων που πρόσκεινται σε ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα.
Συγκεκριμένες εθνικιστικές σελίδες στα social media, όπως η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, καθώς και ακροδεξιά site, όπως το ethnikismos.net της Χρυσής Αυγής, επικροτούν και προωθούν συνεχώς και με ιδιαίτερο ζήλο τις καταλήψεις αυτές. 
Υπενθυμίζεται πάντως ότι αντίστοιχες δράσεις εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε σχολεία της Κατερίνης και επεκτάθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες κ.λπ. Έως χθες, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, σχολεία σε Εχέδωρο, Σοχό, Ευκαρπία και Σταυρούπολη παρέμεναν κλειστά από ομάδες μαθητών.
Οι καταλήψεις αυτές πάντως δεν φαίνεται να έχουν ευρεία απήχηση και συνήθως υποχωρούν μετά από μία ή δύο ημέρες, ενώ κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι προκύπτουν από δράσεις μικρών μειοψηφιών μαθητών.
Όπως όλα δείχνουν, Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις, εν όψει εκλογών, επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα εθνικισμού, επιχειρώντας μεθοδευμένα να στρέψουν την κοινή γνώμη και τους μαθητές προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, εκμεταλλευόμενοι τα πρόσφατα γεγονότα στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα, τον θάνατο Κατσίφα κλπ.
Και όλα αυτά, την ώρα που μαζικές καταλήψεις τόσο τοπ προηγούμενο διάστημα όσο και σήμερα πραγματοποιούνται σε σχολεία της χώρας, με αφορμή άμεσα και σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών κ.ά.
Παραδείγματα μηνυμάτων που αποστέλλονται σε μαθητές ή διαδίδονται διαδικτυακά και προπαγανδίζουν ακροδεξιές καταλήψεις είναι και τα παρακάτω:
sms ακροδεξια

καταληψη ακροδεξιοι

πηγή:https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/274279_akrodexioi-methodeyoyn-kyma-katalipseon-sta-sholeia-tis-horas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου