Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Γονείς-«μαϊμού» στηρίζουν Κεραμέως

Διαλεκτή Αγγελή


Σε τεράστιο φιάσκο με πιθανή πολιτική εμπλοκή μετατρέπεται η... αυθόρμητη στήριξη συλλόγων γονέων ιδιωτικών σχολείων στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο μέχρι και για πλαστογράφηση υπογραφών.
Την περασμένη Παρασκευή, κυκλοφόρησε ένθερμη ανακοίνωση στήριξης του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση. Την υπέγραφε η «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος» μερικών δεκάδων ιδιωτικών σχολείων από τα εκατοντάδες.
Η ανακοίνωση τασσόταν αναφανδόν υπέρ της νομοθετικής πρωτοβουλίας της υπουργού Παιδείας παρά το γεγονός ότι στη δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου συγκέντρωσε χιλιάδες αρνητικά σχόλια. Η πρωτοφανής για το περιεχόμενό της ανακοίνωση έκανε αλγεινή εντύπωση. Οι υπογράφοντες ζητούν ουσιαστικά την πλήρη αυτονομία των ιδιωτικών σχολείων, χωρίς κρατική εποπτεία, και επικροτούν την εργασιακή ισοπέδωση των εκπαιδευτικών.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) απαντά: «εφόσον τα σχολεία μετατρέπονται σε αμιγείς επιχειρήσεις, να επιβληθεί ΦΠΑ 24% και οι τίτλοι σπουδών όλων των βαθμίδων να πιστοποιούνται με εξετάσεις των μαθητών στο δημόσιο σχολείο και υπό δημόσια εποπτεία».
Λίγα εικοσιτετράωρο αργότερα, η ΟΙΕΛΕ αποκάλυψε ότι ένας από τους οργανωτές της «αυθόρμητης έκφρασης στήριξης» του νομοσχεδίου Κεραμέως δεν έχει παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο και ότι η εν λόγω Συντονιστική Επιτροπή υπέκλεψε υπογραφές Συλλόγων ή πλαστογράφησε υπογραφές Συλλόγων που δεν υπάρχουν καν.
«Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΚΦΕ), κάποιοι εκ των Συλλόγων Γονέων των Αρσακείων Σχολείων που εμφανίζονται να υπογράφουν την ανακοίνωση δεν υφίστανται καν και φυσικά δεν έχουν εκλεγμένο Δ.Σ. Επίσης, σύμφωνα με καυστική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce, ο Σύλλογος Γονέων μαθητών του σχολείου απαίτησε να αποσυρθεί το όνομά του, καθώς ποτέ δεν υπέγραψε την ανακοίνωση! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η αρχική ανακοίνωση να τροποποιηθεί άρον άρον και οι υπογραφές των 25 Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος να εξαφανιστούν ως διά μαγείας από την ανακοίνωση» αναφέρει η ΟΙΕΛΕ.

Σοβαρή καταγγελία

Βάζει μάλιστα στο κάδρο την ίδια την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως προχωρώντας σε μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία: «Είναι φανερό ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακοστημένο φιάσκο ενορχηστρωμένο από την υπουργό Παιδείας, ώστε να επενδύσει με δήθεν φιλοκοινωνικό προφίλ το άθλιο νομοθέτημά της. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια οργάνωση-σφραγίδα που ανασύρεται όποτε το απαιτούν το κόμμα και οι... σχολάρχες».
● Αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας για το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου