Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Συνέντευξη του Κ. Αρβανιτόπουλου: Προχωράμε στην επιμήκυνση του σχολικού έτους

Συνέντευξη του Κ. Αρβανιτόπουλου: Προχωράμε στην επιμήκυνση του σχολικού έτους
Συνέντευξη του Κ. Αρβανιτόπουλου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Στην επιμήκυνση του σχολικού έτους θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δήλωση του Κ. Αρβανιτόπουλου σήμερα Κυριακή 26/1, στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Στην ερώτηση “προτίθεστε να αλλάξετε και τη διάρκεια του σχολικού έτους;” ο υπουργός Παιδείας απαντά “πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι’ αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο.”
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στο πλαίσιο που θέτει ο υπουργός Παιδείας μελετάται η έναρξη του σχολικού έτους στις 5 Σεπτεμβρίου, η επιστροφή στα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου (και όχι στις 8) και την Τετάρτη του Πάσχα αντί τη Δευτέρα του Θωμά.
Σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Κυριακή 26/1/2014, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στην ερώτηση “στα σχολικά εγχειρίδια τι σκοπεύετε να αλλάξετε;” απάντησε ως εξής “η βασική αλλαγή είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και η διδακτέα ύλη, πλέον θα δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τι χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του. Ιδιαίτερα τώρα που αποσυνδέσαμε την οργανικότητα από τις ώρες διδασκαλίας
Παράλληλα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, τα βιβλία θα αλλάξουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια στις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Εκτός από το μάθημα της “πολιτειακής παιδείας” για το οποίο απαιτείται η συγγραφή νέου βιβλίου ένα ακόμη διδακτικό αντικείμενο απαιτεί φέτος νέα βιβλία: Η πληροφορική (εισαγωγή στην επιστήμη των πληροφοριών) που μπήκε φέτος στα σχολεία ως μάθημα γενικής παιδείας στη Β και τη Γ Λυκείου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ στο υπουργείο παιδείας έχει συγκροτηθεί ομάδα που θα αξιολογήσει τα σχολικά εγχειρίδια και θα παραδώσει το πόρισμά της ως το τέλος Μαϊου. Το ποσό που θα χρειαστεί θα είναι περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από κοινοτικά κονδύλια. Δηλαδή όπως γίνεται κατανοητό το “πατρόν” των νέων βιβλίων έρχεται από την ΕΕ   με τη γνωστή μορφή των “πληρωμένων οδηγιών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου