Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Άγνωστοι θα μπορούν να στέλνουν e-mail στο Gmail μας

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Άγνωστοι θα μπορούν να στέλνουν e-mail στο Gmail μας

Δεν θα χρειάζεται να έχουν την ηλεκτρονική μας διεύθυνση
Οι χρήστες της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail της Google ίσως αρχίσουν σύντομα να βομβαρδίζονται με μηνύματα από εντελώς αγνώστους εξαιτίας μιας αναβάθμισης στο σύστημα, που θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να στέλνει e-mail στους χρήστες της υπηρεσίας χωρίς να έχουν απαραίτητα την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.
Η αλλαγή περιλαμβάνει την ενσωμάτωση του Gmail με το Google+, το κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας, που απαριθμεί πάνω από 540 εκατ. ενεργούς χρήστες.
Οι χρήστες της υπηρεσίας Google+, εκτός του ότι θα δουν τις επαφές τους από το κοινωνικό δίκτυο να προστίθενται στη λίστα με τις επαφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα έχουν τη δυνατότητα να τους στέλνουν και απευθείας e-mail, χωρίς να γνωρίζουν απαραίτητα την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.
Επί του παρόντος, όποιος χρήστης δημιουργεί λογαριασμό στο Gmail αποκτά αυτομάτως και λογαριασμό στο Google+.
Η ίδια η εταιρεία δήλωσε πως η αλλαγή αυτή γίνεται ώστε οι χρήστες των δύο υπηρεσιών να μπορούν να επικοινωνούν ευκολότερα με τους φίλους τους. Αν, παρ’ όλ’ αυτά, κάποιος χρήστης του Gmail δεν επιθυμεί να λαμβάνει e-mail από χρήστες του Google+, που ενδεχομένως να του είναι άγνωστοι, θα μπορεί να αλλάξει τη ρύθμιση στο λογαριασμό του και να λαμβάνει μηνύματα μόνο από τα άτομα που έχει προσθέσει ο ίδιος στο δίκτυο των φίλων του και όχι από οποιονδήποτε.
Πολλοί πάντως είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη μόνο κατόπιν ρητής αποδοχής από τον χρήστη ότι συμφωνεί να λαμβάνει μηνύματα από άλλους χρήστες του Google+ και όχι να πρέπει να κάνει ο χρήστης την αποεπιλογή στη ρύθμιση χειροκίνητα.
Η Google από την πλευρά της δήλωσε ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών του Google+ δεν θα είναι ορατές σε αγνώστους, ενώ τα e-mail που θα λαμβάνονται από αγνώστους θα πηγαίνουν σε ένα συγκεκριμένο τμήμα στο mailbox του παραλήπτη, το οποίο θα είναι ξεχωριστό από τα μηνύματα φίλων και άλλων επαφών. Αν ο παραλήπτης δεν απαντήσει στο μήνυμα, το Gmail θα μπλοκάρει οποιαδήποτε μελλοντικά μηνύματα από αυτό το άτομο.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα αποσταλεί ένα e-mail σε όλους τους χρήστες του Google+, που θα τους ενημερώνει για την αλλαγή. Εξαίρεση, ωστόσο, από την εν λόγω αναβάθμιση θα αποτελέσουν τα δημόσια πρόσωπα, που ακολουθούνται από πολλούς θαυμαστές και δεν θα λαμβάνουν αυτομάτως μηνύματα από άλλους χρήστες του Google+.
Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου