Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Επιμένει στο εισιτήριο Υγείας ο Α. Γεωργιάδης

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Από τα νοσοκομεία στην εφορία το χρέος των 25 ευρώ όταν δεν θα καταβάλλεται

Επιμένει στο εισιτήριο Υγείας ο Α. Γεωργιάδης

Μαίνεται η ενδοκυβερνητική πολιτική κόντρα για τα 25 ευρώ που πρέπει πλέον να πληρώνουν όσοι πολίτες νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία. Απόσυρση του μέτρου ζητεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο υπουργός Υγείας κάλεσε το κόμμα της συγκυβέρνησης να αντιπροτείνει δημοσιονομικό αντιστάθμισμα. Ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε ότι εάν υπάρχει αδυναμία καταβολής των 25 ευρώ, το χρέος θα περνά στην εφορία.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega την Παρασκευή, αποσαφήνισε ότι τα 25 ευρώ θα καταβάλλονται μόνο εάν ο ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο. 
 
«Επιμένω και ιδεολογικά. Όλοι εμείς που θα νοσηλευθούμε μία φορά τη 10ετία θα πληρώσουμε 25 ευρώ για να έχουν χρήματα τα νοσοκομεία, για να αγοράζουν φάρμακα για τους απόρους» δήλωσε, νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας στον ΑΝΤ1. Σημείωσε ότι εντός του 2014 τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα, αφού ο ετήσιος προϋπολογισμός τους είναι κάτω από 1,6 δισ. ευρώ. 
 
Για το ένα ευρώ ανά συνταγή που οι ασφαλισμένοι θα κληθούν σε λίγες ημέρες να καταβάλλουν στα φαρμακεία, ο Α. Γεωργιάδης είπε ότι δεν θα το πληρώνουν οι χρόνια πάσχοντες, που έχουν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα.
 
 
«Η είσπραξη από την τσέπη του ασθενούς 25 ευρώ για την εισαγωγή του σε δημόσιο Νοσοκομείο είναι καταστροφικό μέτρο» τόνισε ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. 
 
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σχολιάζει ότι ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση δυσκολεύουν περισσότερο την πρόσβαση των πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τα αλλεπάλληλα χαράτσια (5 ευρώ για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, 25 ευρώ κατά την εισαγωγή).
 
 
Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου