Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ταρτούφοι Σιγά τα γάλατα - αυτό είναι το σχόλιο που αξίζει στις επιδείξεις τους.

Θανάσης Καρτερός

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Ταρτούφοι

Σιγά τα γάλατα - αυτό είναι το σχόλιο που αξίζει στις επιδείξεις τους.

Οι δεξιοί εκλέχτηκαν καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ, τα Mνημόνια και την πολιτική Παπανδρέου και εξηγώντας γιατί αποκλείεται συνεργασία με το κόμμα του Βενιζέλου. Οι πασόκοι εκλέχτηκαν καταγγέλλοντας τον λαϊκισμό της Δεξιάς και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά. Όλοι μαζί εκλέχτηκαν με την υπόσχεση να αναθεωρήσουν τα Μνημόνια και να αλλάξουν την πολιτική που οδηγούσε τη χώρα στον γκρεμό - τη λάθος συνταγή σύμφωνα με τον Σαμαρά.
Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες. Και τα πάντα ψήφισαν χωρίς να τα διαβάσουν, και διαδικασίες κοινοβουλευτικά επιλήψιμες δέχτηκαν, και προεδρικά διατάγματα χειροκρότησαν, και νομοσχέδια ενός άρθρου έκαναν νόμους του κράτους με διαδικασίες επείγοντος και κατεπείγοντος. Και επέδειξαν ένα ταλέντο φοβερό να ξεχνούν σήμερα αυτό που έλεγαν χτες, να παραβιάζουν σήμερα αυτό που ανακήρυσσαν απαραβίαστο χτες και να μετακινούν σήμερα τις κόκκινες γραμμές που χαρακτήριζαν αμετακίνητες χτες.
Ο λόγος για τον κακομοίρικο λόχο των βουλευτών της συμπολίτευσης - τα χρώματα και τα κόμματα εκεί δεν έχουν πια καμιά σημασία. Οι οποίοι και τις τελευταίες μέρες αποδείχτηκαν ειδικοί να διυλίζουν το γάλα και να καταπίνουν την κάμηλο. Διότι τι να πει κανείς για ανθρώπους -πατέρες του έθνους μάλιστα!- οι οποίοι δέχονται να διαλυθούν τα τελευταία ίχνη εργατικής προστασίας, δέχονται να κατεδαφιστεί ό,τι έμεινε από το ασφαλιστικό σύστημα, δέχονται να χαριστούν οι τράπεζες σε ολιγάρχες, δέχονται να καταστραφεί κόσμος και κοσμάκης και τελικά εμφανίζονται και ευτυχείς γιατί κέρδισαν το γα του γάλακτος.
Έτσι, μετά την τσουρούτικη συμφωνία για το γάλα, που βρήκε σύμφωνη την τρόικα, πήραν μια βαθιά ανάσα. Και είναι λέει έτοιμοι πάλι να σηκώσουν το χέρι για να προσθέσουν νέες καταστροφές στις προηγούμενες, νέα δεσμά στα προηγούμενα, νέους ανέργους στους προηγούμενους, νέους φτωχούς κι απελπισμένους στους προηγούμενους. Και -μην το ξεχνάμε αυτό- νέα κέρδη στα προηγούμενα εκείνων που θεωρούν την κρίση ευκαιρία.
Τι να πεις... Όποιος είχε αυταπάτες γι' αυτή τη συντεχνία της κωλοτούμπας καιρός είναι να συνέλθει. Σιγά τα γάλατα - αυτό είναι το σχόλιο που αξίζει στις επιδείξεις τους. Και μια τέτοιας ποιότητας κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ένα από τα επικίνδυνα φαινόμενα της εποχής. Γιατί στην προσπάθειά τους να παρατείνουν τον χρόνο της κυβέρνησης και της θητείας τους, θα μας ρημάξουν ολοκληρωτικά αν τους αφήσουμε. Διαφωνούντες και διαμαρτυρόμενοι, οι Ταρτούφοι....
- See more at: http://left.gr/news/tartoyfoi#sthash.sWPFxDHY.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου