Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Έξυπνα» παπούτσια οδηγούν τυφλούς

Ηλεκτρονική Έκδοση 

«Έξυπνα» παπούτσια οδηγούν τυφλούς

Ένα ζευγάρι από παπούτσια με ενσωματωμένο GPS(Global Positioning System) για την καθοδήγηση ανθρώπων με προβλήματα όρασης, σχεδίασαν δύο μέλη του Media Labs, από το αμερικάνικο πανεπιστήμιο MIT.
Οι σχεδιαστές, Κρίσπιαν Λόρενς και Ανιρούντ Σάρμα, δημιούργησαν ένα ζευγάρι από παπούτσια, στα οποία ο χρήστης δηλώνει μέσω φωνητικής εντολής τη διεύθυνση που επιθυμεί να επισκεφθεί.
Αφού λάβουν εντολή, τα «έξυπνα» παπούτσια μέσω μια εφαρμογής για smartphone βρίσκουν την τοποθεσία μέσω GPS. Μετά αυτό χαράζει πορεία ειδοποιεί τον χρήστη για το που να στρίψει και πού να συνεχίσει ευθεία, μέσω δονήσεων στο αριστερό ή το δεξί πόδι.
Τα «έξυπνα» παπούτσια δεν διαθέτουν κάμερες οπότε ο χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αναφορικά με ενδεχόμενους εξωτερικούς κινδύνους (εμπόδια, αυτοκίνητα κτλ) κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Από την Παρασκευή 7 Μαρτίου, τα Lechal θα είναι διαθέσιμα για το κοινό για προπαραγγελία. Η τιμή τους θα κυμαίνεται από 30 έως 37 ευρώ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Για τους υπόλοιπους, το κόστος απόκτησης θα φτάνει τα 70 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου