ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Δεν συμπαθώ την ελληνική κυβέρνηση

Ντάισελμπλουμ: Δεν συμπαθώ την ελληνική κυβέρνηση

00:25 | 15 Ιουλ. 2015
Τελευταία ανανέωση 02:21 | 15 Ιουλ. 2015
Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εκπομπή Nieuwsuur της ολλανδικής τηλεόρασης. Yποστήριξε ότι η ευρωζώνη ήθελε να υποστηρίξει την Ελλάδα αλλά η ελληνική κυβέρνηση κατέστησε δύσκολη αυτή την επιθυμία kai ότι η Ελλάδα δοκίμασε τα όρια  της υπομονής της Ευρώπης.
Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διεξαχθεί δημοψήφισμα προκάλεσε «τεράστια δυσπιστία και απογοήτευση» στα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης. «Εξοργίστηκα λόγω των όμορφων υποσχέσεων που έγιναν στον πληθυσμό της Ελλάδας οι οποίες δεν ήταν αλήθεια. Δεν μπορείς να υπόσχεσαι πράγματα που δεν μπορείς να καταφέρεις» σημείωσε. 
«Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι εάν διεξαγάγαμε δημοψηφίσματα στις άλλες 18 χώρες για το εάν έπρεπε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό και πολύ πιο αρνητικό από το 60% που ψήφισε (σ.σ. εναντίον των πολιτικών λιτότητας) στην Ελλάδα» είπε ο Ντάισελμπλουμ.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «είναι μια δύσκολη συμφωνία για την ελληνική κυβέρνηση» αλλά είπε ότι η οικονομία της Ελλάδας θα γίνει ισχυρότερη αφού εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που προβλέπει η συμφωνία. 
«Δεν έχω καμιά συμπάθεια στην ελληνική κυβέρνηση, όμως τρέφω συμπάθεια στον πληθυσμό της Ελλάδας» κατέληξε. 

1 σχόλιο: