Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τις προτάσεις της Ελλάδας

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τις προτάσεις της Ελλάδας

Λευκός Οίκος

21:26 | 10 Ιουλ. 2015
Τελευταία ανανέωση 22:49 | 10 Ιουλ. 2015
Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τις τελευταίες προτάσεις της Ελλάδας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.
«Είμαστε χαρούμενοι να βλέπουμε την Ελλάδα να πραγματοποιεί τα απαιτούμενα βήμα προς την κατεύθυνση της συμφωνίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος. «Οι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να εκτιμήσουν της προσπάθειες της Αθήνας» κατέληξε. 
Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της μοιάζουν σήμερα να βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, ο οποίος τονίζει ότι έχει κρίσιμη σημασία η χώρα να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι πιστωτές της να συμφωνήσουν ότι το χρέος της, που δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να αναδιαρθρωθεί εν μέρει.
Σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ιστότοπος Politico, ο Τζακ Λιου διατύπωσε την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία δεν αναμένεται να υποστεί «μεγάλες αναταράξεις» εάν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της δεν πάνε καλά. «Αν δείτε τη πρόταση που είναι στο τραπέζι από χθες το βράδυ, βεβαίως φαίνεται ότι έχουν πλησιάσει περισσότερο (σε μια συμφωνία) σήμερα», δήλωσε.
«Έχει κρίσιμη σημασία η Ελλάδα να κάνει πολύ δύσκολα βήματα, και αυτό συμπεριλαμβάνει δύσκολες δημοσιονομικές πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της», είπε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. «Ο στόχος για την Ελλάδα είναι να βρεθεί σε μια θέση από την οποία θα κάνει βιώσιμο το χρέος της και θα επανέλθει στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.
«Οι πιστωτές της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πρέπει να καταλάβουν ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος με την παρούσα μορφή του δεν είναι βιώσιμο. Πιστεύω πράγματι ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει κάποια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους... Η ουσία είναι ότι το βάρος για τις ταμειακές ροές θα πρέπει να αλλάξει», επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Κατηγορία άρθρου:
Tags άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου