Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο Θέμος και οι καταθέσεις...

Ο Θέμος και οι καταθέσεις...

protothema-630.png

Το τρομοκρατικό άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη στο «Πρώτο Θέμα»
Το τρομοκρατικό άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη στο «Πρώτο Θέμα» με τίτλο (τρομάρα του) : «Άδραξε τη μέρα: Είναι η τελευταία μας στην Ευρώπη, με καταθέσεις» προαναγγέλλει το τέλος των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτών.
Πέρα από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αξίζει να θυμίσουμε εδώ στους αναγνώστες σκηνές από το πρόσφατο παρελθόν.
Για την αντικειμενικότητα του «ρεπορτάζ» δεν ανατρέχουμε σε δικά μας δημοσιεύματα αλλά στην ερώτηση προς τον τότε ΥΠΟΙΚ της Ντόρας Μπακογιάννη (21/12/2011) σχετικά με τη φερόμενη υπόθεση φοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος του έκδοτη Θέμου Αναστασιάδη.
Όπως ανέφερε η βουλευτής, «ο Θέμος Αναστασιάδης βρέθηκε με 5,2 εκατομμύρια ευρώ, αγνώστου προελεύσεως, στους λογαριασμούς των καταθέσεών του, και ελέγχθηκε από τις τελωνειακές υπηρεσίες της Γαλλίας στα γαλλοελβετικά σύνορα για μεταφορά επιταγών ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ».
Η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτούσε να μάθει τότε τη συνέχεια αυτής της ιστορίας και το αν και ποιοι έλεγχοι έγιναν.
Το περιστατικό αυτό είχε λάβει χώρα το 2008, όταν έγινε μπλόκο στον Θέμο Αναστασιάδη στα γαλλοελβετικά σύνορα, όπου μετά και από σωματική έρευνα φέρεται ότι βρέθηκε να κουβαλάει πάνω του τρεις δίγραμμες επιταγές συνολικού ύψους 1.136.000 ευρώ.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ALPHA: «Το ντόμινο των αποκαλύψεων αφορά και στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη στο υποκατάστημα της γαλλικής τράπεζας ΒΝΡ Paribas (σ.σ. είναι η ίδια τράπεζα που λίγες ημέρες πριν δημοσίευσε δημοσκόπηση της GPO αναγκάζοντας την εταιρεία να διαψεύσει το περιεχόμενο με σκληρή ανακοίνωσή της). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επιθεωρητές του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών έχουν φθάσει στο ελληνικό παράρτημα της ΒΝΡ Paribas στην Αθήνα, για να ελέγξουν εάν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κίνηση του επίμαχου λογαριασμού».
Τελικά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας 7 χρόνια μετά, το 2015, απαλλάχθηκε για τα «περίφημα» 5 εκατομμύρια ευρώ ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, και άσπιλος πλέον μπορεί να κινδυνολογεί για τις καταθέσεις των πολιτών.
Το μόνο ερώτημα όμως είναι γιατί ανησυχεί τόσο πολύ ο εκδότης τη στιγμή που, ως γνωστόν, όποιος έχει χρήματα στο εξωτερικό και κάρτα που έχει εκδοθεί σε άλλη χώρα μπορεί να εισπράττει όσο χρήματα θέλει από τα ΑΤΜ (όπως και οι τουρίστες), ενώ οι καταθέσεις στις γαλλικές και ελβετικές τράπεζες είναι προς το παρόν διασφαλισμένες.
http://www.efsyn.gr/arthro/o-themos-kai-oi-katatheseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου