Η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας προετοιμάζει διάταγμα για να πληρώνει το φως και το νερό στους άπορους, δηλαδή στα άτομα που λαμβάνουν τον κοινωνικό μισθό των 400 ευρώ. "Το κόστος από το μέτρο αυτό θα φθάσει στα 20 εκατ. Ευρώ", τόνισε ο Ντιέγκο Βαλντέρας, ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας και ηγετικό στέλεχος της Ενωμένης Αριστεράς.
"Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε τις ελάχιστες ζωτικές κοινωφελείς παροχές" του ρεύματος και του νερού για τους κατοίκους της Ανδαλουσίας, "περιορίζοντας τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού, αφού σήμερα προσφέρεται ο ελάχιστον κοινωνικός μισθός σε 54.181 άτομα", συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας.
"Θα διασφαλίσουμε δωρεάν 100 λίτρα πόσιμο νερο'υ την ημέρα, περίπου 3.000 λίτρα το μήνα, και 2519 κιλοβάτ ρεύματος το έτος σε όλα τα άτομα που λαμβάνουν τον κοινωνικό μισθό", γιατί "με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε και τις εξώσεις εξαιτίας της έλλειψης κοινοφελών παροχών στα νοικοκυριά που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες", τόνισε το ηγετικό στέλεχος της Ενωμένης Αριστεράς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας από τον Ιανουάριο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2012 έχει κοπεί το ρεύμα σε 510.864 μετρητές εξαιτίας της μη πληρωμής των λογαριασμών στην Ανδαλουσία.
Σημειώνεται ότι η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας, στην οποία συμμετέχει η Ενωμένη Αριστερά και το Σοσιαλιστικό Κόμμα PSOE, έχει προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις των κατοικιών που κατασχέτουν οι τράπεζες για μη αποπληρωμή στεγαστικών δανείων διασφαλίζοντας στις οικογένειες την παραμονής τους στις κατοικίες τους.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ