Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης: Δεν κατεβαίνω στις εκλογές, θα ιδρύσω πανευρωπαϊκό κόμμα

Βαρουφάκης: Δεν κατεβαίνω στις εκλογές, θα ιδρύσω πανευρωπαϊκό κόμμα

Το σχέδιο

11:36 | 27 Αυγ. 2015
Πανευρωπαϊκό κόμμα θέλει να ιδρύσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC, κατά τις οποίες ανακοίνωσε επιπλέον ότι δεν είναι στα σχέδιά του να κατέβει υποψήφιος στις ελληνικές εκλογές. 
«Αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια, η οποία είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός, και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο... Πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα μετεξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα» σημείωσε, σύμφωνα με το ABC, ο πρώην υπουργός Οικονομικών. 
Για τη συμφωνία με τους δανειστές, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε: «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης που στήριξε άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική. Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει και πάλι στα βράχια». 
Παρομοίωσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε τον Σίσυφο ανόητο. «Εγώ απλώς θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα» τόνισε. 
Για το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη επανέλαβε τα περί αμοιβαίας συμπάθειας, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν θα ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα γιατί «μας χωρίζουν δομικές διαφορές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου