Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Εμποροι καυσίμων: Οικονομικό έγκλημα ο ειδικός φόρος πετρελαίου

Εμποροι καυσίμων: Οικονομικό έγκλημα ο ειδικός φόρος πετρελαίου

petreleo thermansisΝα μειωθεί ο Ειδικός Φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης απαιτούν οι Επαγγελματικές Οργανώσεις Λιανικής Αγοράς Καυσίμων με κοινή ανακοίνωσή τους.

Οπως αναφέρεται «στο οικονομικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και των εσόδων του Δημοσίου, που συντελείται εφέτος με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, προστίθεται και το έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος καθώς το νέφος από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες συνιστά άμεση απειλή για την υγεία των πολιτών».

Συνεχίζοντας σχολιάζουν: «έφτασε η ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει το προφανές. Δηλαδή, ότι η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει καταδικάσει χιλιάδες νοικοκυριά να κρυώνουν και έχει αναγκάσει χιλιάδες επίσης πολίτες να επιστρέψουν στα παραδοσιακά μέσα θέρμανσης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και το περιβάλλον. Τα δάση ξυλεύονται ανεξέλικτα, η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται και τα έσοδα του Δημοσίου κατακρημνίζονται αφού οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου