Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τα θρανία της πείνας

Τα θρανία της πείνας


Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/01/2013
    Γονατίζει τις οικογένειες η οικονομική κρίση στην πρωτεύουσα και η φτώχεια έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Πάνω από 1.000 παιδιά δημοτικών και νηπιαγωγείων θα λαμβάνουν στο εξής από τον δήμο Αθηναίων μεσημεριανό φαγητό, με τα αιτήματα να έχουν ανέβει τέσσερις φορές σε σχέση με την περυσινή σχολική χρονιά και υπερδιπλασιαστεί από τον Οκτώβριο.
    Διανέμονται 1.073 μερίδες από 427 τον Οκτώβριο - Θλιβερή "πρωτιά" στα Πετράλωνα
    Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο δήμος Αθηναίων θα διανείμει μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών καθημερινά 1.073 μερίδες μεσημεριανού φαγητού σε 69 ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου, καλύπτοντας όλα τα αιτήματα για τη στήριξη μαθητών που έχει δεχθεί από τις αρχές της φετινής σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου, Μαρία Ηλιοπούλου, ήδη από τον Οκτώβριο καλύπτονται αιτήματα για 427 μερίδες, ενώ την προηγούμενη σχολική χρονιά (2011-2012) είχαν ζητηθεί 253 γεύματα.
    Η απόφαση για την αύξηση του αριθμού των μερίδων ελήφθη μετά από συνεννόηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Επ. Λαμπρακάκη, με τις σχολικές επιτροπές, τους διευθυντές των σχολείων και με τη συνδρομή των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων. Ενδεικτική των εκτεταμένων θυλάκων φτώχειας που έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα είναι η κατανομή των γευμάτων που θα δίνονται στους μικρούς μαθητές.
    Τη θλιβερή "πρωτιά" έχει η 3η Δημοτική Κοινότητα, στα Πετράλωνα, όπου θα μοιράζονται καθημερινά 251 μερίδες σε μόλις 3 σχολεία. Στην 1η Δημοτική Κοινότητα, στην περιοχή του κέντρου, θα δίνονται 76 μερίδες σε 8 σχολεία, στη 2η Δημοτική Κοινότητα, στο Παγκράτι, 52 μερίδες για 3 σχολεία, στην 4η Δημοτική Κοινότητα, στον Κολωνό, 174 μερίδες για 12 σχολεία, στην 5η Δημοτική Κοινότητα, στην περιοχή της πλατείας Κολιάτσου και των Πατησίων, 232 μερίδες για 16 σχολεία, στην 6η Δημοτική Κοινότητα, στην Κυψέλη, 112 μερίδες για 6 σχολεία και στην 7η Δημοτική Κοινότητα, στους Αμπελόκηπους, 176 μερίδες για 12 σχολεία.
    Μ.Γ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου