Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (ΔΗΜ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ)


                                                 Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

                                                                                                   2/10/2013

 Αγαπητοί γονείς και συνάδελφοι/σσες,

Ως δάσκαλοι/ες αλλά και ως γονείς νοιαζόμαστε, αγωνιούμε , προσπαθούμε για τη μόρφωση και την αγωγή των παιδιών μας παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες. Σήμερα στην περιοχή μας εκτός από το τεράστιο  πρόβλημα της ανεργίας, την σχεδόν ανύπαρκτη  υγειονομική περίθαλψη προστέθηκε  τελευταία και ένα μεγαλύτερο  και πολύ επικίνδυνο για τα παιδιά μας.

Πόσοι από εσάς άραγε δεν έτυχε δυστυχώς να προστρέξετε  για τα παιδιά σας νύχτα , Σάββατο, Κυριακή, απογεύματα, ξημερώματα  στην παιδιατρική κλινική Καστοριάς με  γαστρεντερίτιδες, κρίσης άσθματος, λαρυγγίτιδες, υψηλούς πυρετούς κ.α.  ή μετά από υπόδειξη του παιδίατρου σας;

Σήμερα τις 22 από τις 30  εφημερίες  του μήνα της παιδιατρικής, όπως συνέβαινε, θα τη βρείτε με κλειστά φώτα! Και δεν φταίει το  προσωπικό για αυτό, που προσπαθεί πάνω από τις δυνάμεις του! Δηλαδή να μην τυχόν αρρωστήσουν τα παιδιά σας στις νύχτες που δεν εφημερεύει, γιατί θα βρεθείτε στην Κοζάνη ή στα Γρεβενά ή ποιος ξέρει που αλλού. Αναλογιστείτε και το χειμώνα στη Δυτική Μακεδονία. Σίγουρα  όμως τα γραφεία των αρχόντων και των εκλεγμένων της πόλης  δεν εφημερεύουν και δεν  μπορούν να σας παρέχουν  καμιά βοήθεια επί του θέματος!

Απαιτείται, το οφείλουμε στα βρέφη, τα νήπια, τα παιδιά του νομού  μας, να τους παρέχουμε το  δημόσιο αγαθό της πρόσβασης στην υγεία. Πρέπει να δράσουμε άμεσα γιατί δεν θα  απομείνει τίποτε στον ακριτικό νομό μας, πριν συμβεί κανένα δυσάρεστο γεγονός.

Πρόταση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης  Καστοριάς με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων,  με τη συνεργασία του ιατρικού συλλόγου Καστοριάς,  την Ιερά Μητρόπολη και συλλόγους της πόλης να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να απαιτήσουμε το αυτονόητο. Τα παιδιά  του νομού μας δεν μπορούν  να συνεχίζουν να μένουν χωρίς το βασικό αγαθό της υγείας,  που τους παρέχει το σύνταγμα της χώρας.

Να δράσουμε άμεσα και να βρούνε  λύση τώρα οι υπεύθυνοι στελεχώνοντας το νοσοκομείο με το κατάλληλο προσωπικό, με οποιοδήποτε τρόπο.
                                                                         Θεοδωρακόπουλος  Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου