Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μουσείο της Ακρόπολης: Γιορτές για μικρούς... αρχαιολόγους

Μουσείο της Ακρόπολης: Γιορτές για μικρούς... αρχαιολόγους


Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/12/2012
    Τις πόρτες του στα παιδιά, τους σημερινούς και μελλοντικούς του επισκέπτες, ανοίγει και αυτά τα Χριστούγεννα το Μουσείο της Ακρόπολης, προτείνοντας παιδικά εργαστήρια, οικογενειακά αρχαιολογικά παιχνίδια, τρισδιάστατες προβολές και μουσικές εκδηλώσεις τα δύο εορταστικά σαββατοκύριακα.
    Έτσι, στις 23 και 30/12 οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα έθιμο σχεδόν 3.000 ετών, την ειρεσιώνη, ένα κλαδί ελιάς που καλούνται να το στολίσουν, μαθαίνοντας παράλληλα από πού προέρχεται το αγαπημένο αυτό έθιμο και τραγουδώντας κάλαντα (7-12 ετών).
    "Κρύο και ζεστό, ρόδι ρόδι είσαι εδώ;" Με αυτόν τον στίχο, στις 22-23 και 29-30/12 γονείς και παιδιά καλούνται να παίξουν με τους αρχαιολόγους-φροντιστές και να ανακαλύψουν γιορτές και δώρα της αρχαιότητας συνδέοντάς τα με το σήμερα (8-12 ετών).
    Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας του Μουσείου θα προβάλλεται η τρισδιάστατη δεκαπεντάλεπτη ταινία «Η Ακρόπολη στην αρχαιότητα», ενώ τις δύο Κυριακές εορταστικές μελωδίες θα πλημμυρίσουν τους χώρους του: στις 12.30 μ.μ. «Χριστουγεννιάτικες μουσικές ιστορίες από το βασίλειο των ζώων» και «Νέα μουσικά παραμύθια» από τον πιανίστα και συνθέτη Μάριο Στρόφαλη, στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην αίθουσα των αρχαϊκών αγαλμάτων και στις 5.00 μ.μ. κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια απʼ όλο τον κόσμο, με τη Μικτή και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Κόνταλυ στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, με τον Γεράσιμο Χοϊδά στο πιάνο, με μουσική διεύθυνση Μιχάλη Πατσέα.
    Τέλος, οι οικογένειες μπορούν να γνωρίσουν τις συλλογές του Μουσείου μέσα από τα θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια που διατίθενται είτε ως δωρεάν δανειστικά σακίδια είτε στα πωλητήρια, ενώ, επίσης, θα μπορούν να προμηθευτούν το "γούρι" του 2013, εμπνευσμένο από τα φτερά των μικρών Ερώτων που διακοσμούν πήλινο κάλυμμα κοσμηματοθήκης του 4ου αι. π.Χ. Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό 25 και 26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου