Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Δήμου Καστοριάς και του Δήμου Ορεστίδος συμπαραστέκονται στους εκπαιδευτικούς των Επαγγελματικών Λυκείων, στους σχολικούς φύλακες και στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών των Επαγγελματικών Λυκείων οδηγεί και στη διαθεσιμότητα χιλιάδων μαθητών, εξαιτίας της κατάργησης τομέων που ήταν πολυπληθείς στην επαγγελματική εκπαίδευση με ικανοποιητικά ποσοστά απορρόφησης στην αγορά εργασίας. Οδηγεί, επίσης, στο σταδιακό μαρασμό και το κλείσιμο των Επαγγελματικών Σχολείων. Στο εξής, για τις ειδικότητες αυτές οι μαθητές θα πρέπει να απευθύνονται σε ιδιωτικές σχολές, επιβαρύνοντας επιπρόσθετα από οικονομική άποψη τις οικογένειές τους.
Η διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων και των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας συνεπάγεται την κατάργηση του ελέγχου των σχολικών χώρων και της επιτήρησης εισόδου εξωσχολικών ατόμων στα σχολεία, καθώς και την έλλειψη ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών από και προς το Δημόσιο Σχολείο.
Θεωρούμε ότι όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι οφείλετε να σταθείτε έμπρακτα στο πλευρό των ατόμων που βάλλονται από τα συγκεκριμένα μέτρα.

Τα Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου