Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πώς σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος το «ραντεβού» Μέρκελ - Τσίπρα

Πώς σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος το «ραντεβού» Μέρκελ - Τσίπρα

15:54 | 23 Μαρ. 2015
Τελευταία ανανέωση 16:02 | 23 Μαρ. 2015
Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και η συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων τη Δευτέρα, με πληθώρα σχολίων και άρθρων.
Κι ενώ η γερμανική Bild δημοσιεύει ένα διφορούμενο πρωτοσέλιδο, με το οποίο καλωσορίζει τον Αλ. Τσίπρα στη Γερμανία, το Deutsche Welle προκρίνει ως λύση για την ευρωπαϊκή κρίση την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για πέντε χρόνια και σημειώνει: «Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι η Αθήνα δεν θα αυξήσει περισσότερο το χρέος της, μιας και ούτε η ΕΚΤ, ούτε οι αγορές δεν θα διαθέτουν πια πιστώσεις στην Ελλάδα και η χώρα θα αναγκαστεί να βρει τρόπους να επαναφέρει την οικονομία της στην ανάπτυξη. Ίσως με αυτό το σενάριο οι Έλληνες πολίτες αποκτήσουν την απαραίτητη συλλογική συνείδηση και παράλληλα γίνουν ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»
Παράλληλα, η Frankfurter Allgemeine Zeitung διερωτάται στο πρωτοσέλιδό της: «Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κυβέρνηση πέρασε από τη βουλή νόμους για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης ύψους 200 εκ. ευρώ. Ποιος θα μπορούσε να αντιταχθεί σε ένα τέτοιο πρόγραμμα;».
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας σημειώνει ότι το ζήτημα είναι « πώς ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας προτίθεται να χρηματοδοτήσει αυτό το πρόγραμμα. Ίσως να πει περισσότερα για το πώς σχεδιάζει την επίλυση της κρίσης στη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ». Και προσθέτει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει το 2035 την ηλικία που έχει σήμερα η καγκελάριος. Το αν μέχρι τότε θα μιλούν για εκείνον στην Ευρώπη είναι ερώτημα που θα κριθεί μέσα στους επόμενους μήνες».
Την επαναπροσέγγιση των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία προτάσσει η εφημερίδα TAZ και υπογραμμίζει: «Πολιτικά δεν αναμένονται αποφάσεις από τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ. Το όφελος ωστόσο από μια αποκλιμάκωση των εντάσεων θα ήταν μεγάλο. Η λέξη-κλειδί είναι 'κατανόηση' για τις ανησυχίες και τους φόβους και των δύο λαών». 
Διαβάστε σχετικά:
http://tvxs.gr/news/internet-mme/idoy-ti-grafei-o-germanikos-typos-gia-ranteboy-merkel-tsipra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου