Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

«Η πιο τιμητική αξιολόγηση, να προτιμούν το σχολείο της γειτονιάς οι μαθητές μου»

«Η πιο τιμητική αξιολόγηση, να προτιμούν το σχολείο της γειτονιάς οι μαθητές μου»

12:56 | 16 Μαρ. 2015
«Αν οι μαθητές μου, ελεύθεροι να διαλέξουν όποιο σχολείο επιθυμούσαν, εξακολουθούσαν να προτιμούν το σχολείο της δικής μας γειτονιάς, αυτό για μένα αποτελεί την πλέον τιμητική αξιολόγηση» ήταν τα λόγια του λυκειάρχη του 16ου ΕΠΑΛ, Χ. Μουραλάτου, που χθες δέχθηκε την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Α. Μπαλτά και του γ.γ. του υπουργείου Δ. Χασάπη.
Τα λόγια του λυκειάρχη αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε εκπαιδευτικό, αλλά και συνάμα για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθώς θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη της μεγάλης προσπάθειας που πρέπει να γίνει, ώστε να μην υπάρχουν νησίδες αριστείας, αλλά όλα τα δημόσια σχολεία να είναι άριστα.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επισκέφθηκε το σχολείο που βρίσκεται σε γειτονιά των Αμπελοκήπων, ώστε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι τι συμβαίνει όχι μόνο μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και έξω απ' αυτές, στη γειτονιά που ζουν τα παιδιά. Το σχολείο βρίσκεται στην καρδιά μίας περιοχής που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης και φοιτούν 179 παιδιά.
Ο Α. Μπαλτάς και ο Δ. Χασάπης συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, άκουσαν τις προτάσεις τους και ξεναγήθηκαν στους σχολικούς χώρους και στο εργαστήριο Φυσικής. Μάλιστα, ο Α. Μπαλτάς μπήκε και στην τάξη για μάθημα, όπου απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών.
Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γνωρίστηκε με τη συντακτική ομάδα των μαθητών που εκδίδουν την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε ο Α. Μπαλτάς, εφημερίδα «Πολυφωνία». Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις σε σχολεία.
Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου