Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Απαγορεύοντας το παρκάρισμα των ποδηλάτων στα αρχαία ελληνικά!

Απαγορεύοντας το παρκάρισμα των ποδηλάτων στα αρχαία ελληνικά!

Στο Cambridge

21:29 | 11 Απρ. 2015
Τελευταία ανανέωση 21:32 | 11 Απρ. 2015
Η δημοτική αρχή του Cambridge στη Μ. Βρετανία σκέφτηκε έναν περίεργο και συνάμα πρωτότυπο τρόπο για να… συνετίσει τους άτακτους φοιτητές που σταθμεύουν τα ποδήλατά τους δίπλα από τα κάγκελα πανεπιστημιακού κτιρίου στην πλατεία Portugal.
Ανάρτησε, λοιπόν, μια πινακίδα, γραμμένη στα αρχαία ελληνικά αλλά και στα λατινικά, με την οποία τους προειδοποιεί ότι όσα δίκυκλα θα κλειδώνονται στα κάγκελα του συγκεκριμένου κτιρίου θα υφίστανται ζημιά.
Οι φωτογραφίες με την πινακίδα κάνουν ήδη το γύρο του Διαδικτύου και έχουν γίνει viral, ενώ δεν λείπουν και οι επικρίσεις, που χαρακτηρίζουν την ανάρτηση της συγκεκριμένης ταμπέλας ως «πράξη ελιτισμού», ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο δημιουργός είναι, συν τοις άλλοις, και… ανορθόγραφος (ρίξτε μια προσεκτικότερη ματιά στην αρχαιοελληνική γραφή και θα καταλάβετε γιατί).
Πάντως, οι φοιτητές δείχνουν να γράφουν στα - κατά Ζουράρι - μέζεα του στεατοπηγικού τους υποσυστήματος την προειδοποίηση της πινακίδας και εξακολουθούν να σταθμεύουν τα ποδήλατά τους στα κάγκελα. Έτσι, επειδή... δύνανται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου