Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

«Βραχνάς» οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών

«Βραχνάς» οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Χρηστός Κάτσικας

16:57 | 17 Απρ. 2015
Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που ζητούν φέτος μετάθεση, καθώς βρίσκονται αρκετά χρόνια «εγκλωβισμένοι» σε σχολικές μονάδες εκτός τόπου μόνιμης διαμονής, ξεπερνάει τις 15.000 (6.030 από την πρωτοβάθμια και 9.126 από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).
Για ακόμη μία χρονιά διαπιστώνεται καθυστέρηση στην αποστολή της εγκυκλίου για τον υπολογισμό κενών, με κίνδυνο να υπάρξουν καθυστερήσεις στην ανακοίνωση τόσο των μεταθέσεων όσο και στο σύνολο των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών για το 2015.
Το γεγονός αυτό έχει αρνητικότατες συνέπειες τόσο στην έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων όσο και στον οικογενειακό προγραμματισμό και την ψυχολογία χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Η καθυστέρηση αυτή πριμοδοτείται πρώτον από τη μη χορήγηση μέχρι τώρα οργανικής θέσης στους 3.700 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που υποχρεώθηκαν σε μετάταξη στην Α/θμια εκπαίδευση λόγω Μνημονίου και δεύτερον από την καθυστέρηση οριστικοποίησης των αλλαγών στα ωρολόγια προγράμματα του Λυκείου και των αναθέσεων που θα ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι μεταθέσεις θα γίνουν μετά τη λήξη του θέματος των μετατάξεων. Αυτό σημαίνει ότι στα οργανικά κενά θα προλάβουν να υπολογιστούν και οι παραιτήσεις που θα γίνουν στις 20 έως τις 30 Απριλίου 2015.
Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ για να εξετάσει τις ειδικές κατηγορίες, τις αμφισβητούμενες αιτήσεις, την ειδική αγωγή, τα διαπολιτισμικά, τις ενστάσεις κ.λπ., έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για να «τρέξει» το σύστημα μόλις οριστικοποιηθούν οι μετατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου