Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Αναφορικά με το ηλεκτρονικό μήνυμα που έχει σταλεί από το γραφείο σας στις 5-5-’15 στα σχολεία της Διεύθυνσης: Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας «Ή φαντασία πάει σχολείο», διαβάζουμε:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                                       Τετάρτη 6-5-15

                                                   ΠΡΟΣ
   Το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων
της Δ/νσης Π.Ε. Καστοριάς
Τα σχολεία της Διεύθυνσής μας

Κυρίες και κύριε σύμβουλε,

Αναφορικά με το ηλεκτρονικό μήνυμα που έχει σταλεί από το γραφείο σας στις 5-5-’15 στα σχολεία της Διεύθυνσης:  Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας «Ή φαντασία πάει σχολείο», διαβάζουμε:

«Όλ/ες-οι οι συγγραφείς θα διαμένουν στο ξενοδοχείο Europa (πλατεία Δαβάκη, πίσω από το δικαστικό μέγαρο). Η παραλαβή τους και η μετακίνησή τους προς το σχολείο θα γίνει με φροντίδα του σχολείου και ώρα 8:15-8:30, όπως επίσης και η επιστροφή τους.»

Όπως καταλαβαίνουμε, την παραλαβή των συγγραφέων από το ξενοδοχείο θα την επωμιστούν οι συνάδελφοι όπως επίσης και την επιστροφή τους. Υπενθυμίζουμε πως αυτό από τη μια είναι ακατόρθωτο διότι όπως γνωρίζετε, στα νηπιαγωγεία θα αναγκαστούν συνάδελφοι να παραμείνουν με περισσότερα παιδιά απ’ ότι ορίζει ο νόμος με όλες τις συνέπειες που πιθανώς να τους βαρύνουν σε περίπτωση ατυχήματος, σε μονοθέσια νηπ/γεία δε, δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να μείνουν μόνα τους και από την άλλη δεν είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοι να προβούν σ’ αυτή τη διαδικασία με δικό τους μεταφορικό μέσο, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες που φορτώνονται.

Θα μπορούσε η Δ/νση να μισθώσει ταξί γι’αυτή τη διαδικασία.

Στη συνέχεια:

«Στο πλαίσιο της φιλοξενίας, προτείνουμε ο σύλλογος διδασκόντων σε συνεργασία ενδεχομένως με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ή τους συλλόγους άλλων σχολικών μονάδων να διευθετήσετε το μεσημεριανό γεύμα. Εάν αυτό για οποιονδήποτε λόγο είναι αδύνατο να γίνει, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα.»

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως η παρουσία των συναδέλφων στο μεσημεριανό γεύμα είναι προαιρετική κι έτσι αποφεύγουμε κακώς κείμενα του παρελθόντος σε αντίστοιχη εκδήλωση με φιλοξενία συγγραφέων, όπου με το α ή β τρόπο οι συνάδελφοι σχεδόν αναγκάστηκαν να αφήσουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις ακόμα και σε περιπτώσεις που αυτό ήταν τρομερά δύσκολο. Για να μην αναφέρουμε το οικονομικό κόστος που μπορεί για κάποιους να είναι μηδαμινό, για άλλους όμως είναι σημαντικό.

Θεωρούμε όμως πως τέτοιες ενέργειες φέρνουν τους συναδέλφους  σε πολύ δύσκολη θέση και πιθανώς κάποιοι να διστάσουν να δηλώσουν την άρνησή τους για ευνόητους λόγους. 

Τέλος, με χαρά θα υποδεχτούμε στα σχολεία μας τις-τους συγγραφείς, ολοκληρώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις δράσεις που πραγματοποιούμε μαζί με τα παιδιά στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας. Θα είναι μια πολύτιμη εμπειρία για μας και τα παιδιά μας.


Από την
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου