Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν καλύτερες αμοιβές για τους εκπαιδευτικούς

“Γιατί αμείβονται λιγότερο αυτοί στους οποίους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας από αυτούς στους οποίους εμπιστευόμαστε τα λεφτά μας;”. Με  αυτό το κεντρικό σύνθημα χιλιάδες διαδηλωτές  κατέβηκαν  την Πέμπτη στους δρόμους της Φρανκφούρτης  διαμαρτυρόμενοι για τους μισθούς  των εκπαιδευτικών.
Περίπου 16.000 διαδηλωτές στην Φρανκφούρτη έστειλαν σαφές μήνυμα προς την εργαδοσία: “Είμαστε πάντα πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε, αλλά χωρίς μία δίκαιη αντιμετώπιση και μία αποδεκτή έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν μπορούμε να δώσουμε τέλος στην απεργία μας”.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει το σωματείο ver.di, εργαζόμενοι στον χώρο της εκπαίδευσης με πολύχρονη κατάρτιση και απαιτητικό ωράριο εργασίας υποαμείβονται σημαντικά. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να βρουν και μία δεύτερη δουλειά καθώς η πρώτη δεν επαρκεί.
Για τους περισσότερους εκπαιδευτικούς αποτελεί “άτυπο κανόνα” η συνεχής μετεκπαίδευση που καλύπτεται με δικά τους έξοδα και με χρήση του ελεύθερου χρόνου τους. Το σωματείο ver.di απαιτεί την επίσημη αναγνώριση των επιπλέον προσόντων.
Όσον αφορά τον κλάδο των κοινωνικών λειτουργών, περίπου το 75% δεν έχει υπογράψει συλλογικές συμβάσεις.

 ΠΗΓΗ:http://www.presspublica.gr/germania-xiliades-diadilotes-zjtoun-kalyteres-amoives-gia-ekpaideftikous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου