Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

«Ο Τσίπρας έχει μπροστά του ναρκοπέδιο»

«Ο Τσίπρας έχει μπροστά του ναρκοπέδιο»

theoxaris.jpg

Ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης
«Το γραφείο μου δεχόταν τηλεφωνήματα στα οποία άγνωστοι απειλούσαν: “Πείτε του ότι κοστίζει μόνο 5.000 ευρώ για να του σπάσουμε τα πόδια”. Έλαβα και γράμματα με απειλητικό περιεχόμενο. Έπρεπε να αποκτήσω αστυνομική συνοδεία, την οποία ακόμα διατηρώ».
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, και περιγράφουν τις σοβαρές απειλές για τη ζωή του που δεχόταν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.
«Ήθελαν να είμαι υπάκουος. Αντιστάθηκα μέχρι ενός σημείου, αλλά μετά έπρεπε να φύγω», προσθέτει ο νυν βουλευτής (Το Ποτάμι), εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση.
Ο αρθρογράφος συμπληρώνει ότι ο κ. Θεοχάρης προκαλούσε συμφέροντα με τις προσπάθειές του για την πάταξη της φοροδιαφυγής της χώρας, η οποία στερεί από την Αθήνα εκατοντάδες εκατομμύρια το χρόνο».
«Εξοργισμένος από τις απειλές, αλλά και έχοντας δεχτεί ασφυκτικές πολιτικές πιέσεις να μην κυνηγήσει τους... καλά δικτυωμένους, ο κ. Θεοχάρης παραιτήθηκε από τη θέση του γγ. Εσόδων τον περασμένο Ιούνιο, 17 μήνες αφότου ανέλαβε την πενταετούς θητείας θέση του, ενώ το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers είχε αναλάβει τη θέση αυτή με στόχο την είσπραξη του τεράστιου ποσού των 46,7 δισ. ευρώ σε διαφυγόντες φόρους», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Όσον αφορά τον νέο πρωθυπουργό, ο Χάρης Θεοχάρης τον χαρακτηρίζει ειλικρινή και αποφασισμένο, ωστόσο σημειώνει με έμφαση το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του όσον αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής:
«Ο Αλέξης Τσίπρας υποτιμά το ρίσκο του τι διακυβεύεται. Υποτιμά την πολυπλοκότητα του τι βρίσκεται μπροστά μας. Είναι ναρκοπέδιο».

♦ Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα στην «Telegraph»
http://www.efsyn.gr/arthro/o-tsipras-ehei-mprosta-toy-narkopedio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου