Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Bloomberg: Αυτοί είναι οι όροι για συμβιβασμό Ελλάδας - Γερμανίας

Bloomberg: Αυτοί είναι οι όροι για συμβιβασμό Ελλάδας - Γερμανίας

23:14 | 12 Φεβ. 2015
Το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχους από το Βερολίνο, αναφέρεται στους όρους συμβιβασμού της Γερμανίας ώστε να επιτευχθεί η “συμφωνία - γέφυρα”.
Το Βερολίνο “δεν θα επιμείνει να συνεχιστούν όλα τα στοιχεία του υπάρχοντος ελληνικού προγράμματος, εφόσον το πρόγραμμα συνεχιστεί”, δηλώνουν Γερμανοί αξιωματούχοι προσθέτοντας πως η Γερμανία θα μπορούσε επίσης να δεχτεί αναθεώρηση σε δημοσιονομικά μεγέθη και ειδικότερα το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος που απαιτείται. Η Die Welt γράφει πως το ποσοστό ενδέχεται να μειωθεί από το 3% στο 1,5%.
Από την πλευρά της η Αθήνα, σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, θα δεσμεύεται για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος φτάνει να είναι χαμηλότερο από το 4% του ΑΕΠ. Αμοιβαίες υποχωρήσεις ενδέχεται να υπάρξουν στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων. Η βελτίωση της συγκέντρωσης φόρων και η καταπολέμηση της διαφθοράς, σύμφωνα με το Bloomberg, θα κερδίσει την γερμανική στήριξη, και θα φέρει μια συμφωνία η οποία εξαρτάται από τις συνολικές δεσμεύσεις της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου