Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Λιποθυμώντας στο σχολείο της κρίσης

Λιποθυμώντας στο σχολείο της κρίσης

10:50 | 18 Φεβ. 2015
Την καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στη δουλειά τους οι δάσκαλοι, με δεκάδες παιδιά να λιποθυμούν μέσα στο σχολείο εξαιτίας της πείνας περιγράφει ρεπορτάζ που δημοσιεύεται την Τετάρτη στα «Νέα».
«Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα. Οι δάσκαλοι, όσο μπορούμε, έχουμε την ανθρωπιά με προσωπικά έξοδα να αγοράζουμε το φαγητό τους. Ωστόσο, μερικοί μαθητές ντρέπονται και δεν λένε καν ότι δεν έχουν φάει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν και να παρακολουθήσουν το μάθημα» λέει ο Θανάσης Γούναρης, διευθυντής του 165ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στα Πατήσια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων», το συγκεκριμένο σχολείο, όπως και άλλα 405, εντάχθηκε από πέρυσι στο πρόγραμμα «Διατροφή», το οποίο παρέχει δωρεάν πρωινό σε χιλιάδες μαθητές. Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο φάνηκε αμέσως στους μαθητές. «Αρκετοί μαθητές, που δεν τα βγάζουν πέρα οι οικογένειές τους, πεινούσαν».
Το πρόγραμμα δωρεάν υγιεινής διατροφής υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας).
Η αναγκαιότητα για δωρεάν και υγιεινή διατροφή των παιδιών καταγράφεται από το πλήθος των αιτήσεων που έχουν γίνει από τα σχολεία.
«Σήμερα υπάρχουν αιτήσεις από περισσότερα από 1.050 σχολεία και μπορούμε να καλύψουμε μόνο 151 από αυτά, παρά τις δωρεές που έχουμε. Οι διανομές ξεκίνησαν αρχικά για 3.000 μαθητές και σήμερα ξεπερνούν τις 15.600» σημειώνει η πρόεδρος του Prolepsis, Αθηνά Λινού, καθηγήτρια και διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
http://tvxs.gr/news/ellada/lipothymontas-sto-sxoleio-tis-krisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου