Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

«Οι συγχωνεύσεις των σχολείων υποβαθμίζουν τη Δημόσια Παιδεία»

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Δήμος Αθηναίων

«Οι συγχωνεύσεις των σχολείων υποβαθμίζουν τη Δημόσια Παιδεία»

Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Ανακοίνωση για τα νέα κυβερνητικά σχέδια συγχωνεύσεων σχολείων, έδωσε στη δημοσιότητα η «Ανοιχτή Πόλη».
Γ. ΣακελλαρίδηςΓ. ΣακελλαρίδηςΣτην ανακοίνωσή της η "Ανοιχτή Πόλη", επισημαίνει: "Η τρομοκρατημένη κυβέρνηση της καταστροφής και το υπουργείο Παιδείας, ετοιμάζονται, μέσω διαρροών στα μέσα της διαπλοκής, να προχωρήσουν σε νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στην επικράτεια. Ειδικά στην Αθήνα, προχωρούν σε συγχωνεύσεις 32 σχολείων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε πολυπληθείς γειτονιές , με μοναδικό κριτήριο τη μνημονιακή τους δέσμευση.
Οι νέες συγχωνεύσεις, με την επικείμενη εφαρμογή της «τιμωρητικής» αξιολόγησης, θα οδηγήσουν σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών, θα δημιουργήσουν σχολεία μεγαθήρια, με αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, και θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο των σπουδών.
Με την πολιτική αυτή θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ελληνική οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την καταστροφή, με την κατάργηση του σχολείου της γειτονιάς. Η Δημοτική αρχή Καμίνη φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί δεν αντιστάθηκε στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας και, ενώ γνώριζε για τα σχέδια των συγχωνεύσεων, δεν έπραξε τίποτα για να τα αποτρέψει.
Για μια ακόμη φορά, ο κ. Καμίνης δηλώνει με την απουσία του και τη σιωπή του, την υποταγή του στη βαρβαρότητα των μνημονιακών πολιτικών που πλήττουν τις λαϊκές οικογένειες. Η «Ανοιχτή Πόλη» στέκεται απέναντι στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας και δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυα με το εκπαιδευτικό, μαθητικό και γονεϊκό κίνημα, που αντιπαλεύει την πολιτική της υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου